20 Ιουλίου 2013

Απαράδεκτες βιαιοπραγίες κατά του Υπουργού Υγείας

Λίγες μέρες μετά την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ (στις 7.7.13) και νέο επεισόδιο βίας σημειώθηκε χθες (19.7.13), κατά του Υπουργού Υγείας αυτή τη φορά. 

Η ψυχραιμία και η λογική, σε ορισμένες από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των εργαζομένων (ευτυχώς μικρού μέρους ακόμη), φαίνεται να απουσιάζουν με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πηγαίνοντας στο Αττικό Νοσοκομείο, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του για ενημέρωση, δέχθηκε επίθεση από συγκεντρωμένους στο χώρο του νοσοκομείου. Κάποιοι από τους διαδηλωτές τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν, όπως ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος»!!!.

«Θέλω να εκφράσω δημοσίως, την πολύ μεγάλη μου θλίψη, διότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ να μη με συμπαθούν και να μη με θέλουν υπουργό ή ό,τι άλλο. Είναι, όμως, αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο που είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, όπως και να έχει, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό. Αυτό, ούτε στην Αφρική δεν γίνεται… Είναι η έκφραση βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο έκφρασης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι», δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια και την επίθεση εναντίον του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η φραστική καταδίκη των δραστών, δυστυχώς όχι από όλα τα κόμματα που θέλουν να λένε ότι είναι δημοκρατικά, δεν αρκεί.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων, όταν εκφράζεται με βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς κατά εκπροσώπων των δημοκρατικών θεσμών, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα άλλα τα επιδεινώνουν.

Η αναγκαία προάσπιση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων απαιτεί ψυχραιμία και σύνεση. Γιατί η κοινωνική συνοχή έχει σχεδόν διαρραγεί. Γιατί η δημοκρατία πιθανόν κινδυνεύει. Γιατί οι ακραίες και αντιδημοκρατικές λύσεις, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, καραδοκούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου