26 Ιουλίου 2013

Eric Bledsoe: Τι να περιμένουν φέτος οι φίλοι των Phoenix Suns

Το Bleacher Report αναφέρει από τη σκοπιά ενός φιλάθλου των LA Clippers, τι θα πρέπει να περιμένουν φέτος από τον Eric Bledsoe οι φίλοι των Phoenix Suns.

Τα θετικά

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Bledsoe είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Αυτό που δεν περιμένουν μάλλον οι περισσότεροι είναι το πόσο εξαιρετικός πραγματικά είναι! Αν υπολογίσουμε τα κλεψίματα ανά λεπτό, πρόκειται για τον δεύτερο καλύτερο παίκτη στο NBA και η πίεση που ασκεί στους αντιπάλους του με τη δύναμή του και την ευκινησία του είναι τεράστια. Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι τόσο αλτικός (τον έχουν βαφτίσει "μικρό Lebron James"), ώστε να είναι ο καλύτερος playmaker σε ότι αφορά τα Blocks.

Όλα αυτά τον κάνουν μοιραία εντυπωσιακό και στον αιφνιδιασμό.

Όσον αφορά στην Half-Court επίθεση, ο Bledsoe λογικά θα τα πάει περίφημα μαζί με τον Dragic, καθώς είναι άριστος στην κίνηση χωρίς τη μπάλα. Όταν δε τελικά φτάνει η μπάλα στα χέρια του, είναι ικανός να διεισδύσει έως το καλάθι και να ψάξει σαν τον Dwayne Wade την επαφή με τον αντίπαλο.

Τα αρνητικά

Ο Eric μπορεί μεν να διεισδύσει στη ρακέτα ή να δημιουργήσει μόνος του μια ευκαιρία για σουτ, αλλά ταυτόχρονα κάνει πολλά λάθη. Τουλάχιστον έδειξε βελτίωση την τελευταία σεζόν, όπου του δόθηκε περισσότερος χρόνος, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, όντας ακόμη ένα χρόνο ωριμότερος (23) και με χρόνο βασικού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Προηγουμένως αναφέραμε ότι ο Bledsoe ταιριάζει απόλυτα με τον Dragic. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει μόνο επειδή κινείται καλά χωρίς την μπάλα, αλλά επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα ομαδικός με αυτήν, καθώς δίνει ασσίστ σε ποσοστό μόλις 23,5% (ως μέτρο σύγκρισης, ο Chris Paul δίνει 46,5%).

Τέλος, θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά το σουτ του, καθώς 44.5% δεν αρκεί για βασικό παίκτη. Ακόμη και το 39.7% στα τρίποντα δε λέει όλη την αλήθεια, καθώς δεν σουτάρει αρκετά τέτοια - ένα καλύτερο μέτρο αναφοράς θα ήταν το 29% του στα μακρινά δίποντα.

Το συμπέρασμα: Οι φίλοι των Phoenix Suns θα πρέπει να έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον Bledsoe όσον αφορά στην ενέργειά του και την άμυνα, αλλά επίσης να έχουν υπομονή μαζί του στην Half-Court επίθεση.

Petros Ant / afirimeno.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου