29 Ιουλίου 2013

Ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση των Phoenix Suns ?

Οι δημοσιογράφοι από το Brightsideofthesun.com έχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για το ποιές θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες κινήσεις του Ryan McDonough στην ομάδα των Phoenix Suns. Και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει 18 παίκτες, ενώ στην αρχή της σεζόν επιτρέπεται να φέρει μέχρι 15:

1. Να διώξει τον Malcolm Lee

Είναι γνωστό ότι οι Suns "φορτώθηκαν" τον Malcolm Lee, μόνο και μόνο για να σιγουρέψουν ότι θα αποκτήσουν στο Draft τον Archie Goodwin με την #29 επιλογή. Αυτό θα ήταν και ο απλούστερος τρόπος να μειωθούν οι παίκτες, καθώς θα κόστιζε μόλις 854 χιλ. $ εγγυημένου μισθού στον Lee. 

2. Να πουλήσει τον Kendall Marshall

Εύκολο στη θεωρία και δύσκολο στην πράξη, αλλά ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι η διοίκηση των Suns προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να πουλήσει τον Kendall. Η ομάδα είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτη με Guards και ο Marshall δεν ταιριάζει στο γρήγορο Run-and-Gun στυλ του προπονητή Hornacek.

3. Να πουλήσει τον Marcin Gortat

Οι φήμες έχουν περικυκλώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον Marcin και είναι λογικό: Είναι ήδη 29 χρονών και το ταλέντο του είναι καταλληλότερο για μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, παρά για τους ξανά-από-την-αρχή-κτιζόμενους Suns. Ακούγεται πως και ο ίδιος θέλει να φύγει εξάλλου. Πάντως η αξία του θα ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία των μεταγραφών, οπότε δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.

4. Να πουλήσει τον Michael Beasley ή να "τεντώσει" το συμβόλαιό του

Ωραία θα ήταν, αλλά πραγματικά κανείς δε θέλει να αγοράσει τον Cool Beas, πόσο μάλλον για 6 εκ. $ το χρόνο. Οι Suns θα μπορούσαν επίσης να "τεντώσουν" (stretch) το συμβόλαιό του και να τον πληρώνουν ~2,5 εκ. για 5 έτη αντί για ~6εκ. για 2 (τα συμβόλαια επιτρέπεται να "τεντωθούν" μέχρι το διπλάσιο της εναπομείνουσας διάρκειας + 1 χρόνο), αλλά ούτε και αυτό θα είχε νόημα, καθώς τα 2,5εκ. Cap-Space σε 5 χρόνια θα είναι μάλλον πολυτιμότερα από τα 6εκ. τώρα.

Petros Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου