31 Ιουλίου 2013

Η αυτοθυσία δεν έχει χρώμα

«Η αυτοθυσία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα. Ο Masood Ahmed και οι δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν 2 συμπολίτες μας, έδωσαν με τη γενναία τους πράξη μία απάντηση σε όλους εκείνους που βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

Έτσι δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να δοθεί στον Masood Ahmed (41 ετών) από το Πακιστάν, άδεια διαμονής για ένα χρόνο στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι η άδεια δίνει στον Masood πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ο οποίος στη συνέχεια θα μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του για να λάβει άδεια διαμονής ως νόμιμα εργαζόμενος στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, δήλωσε ότι «η αυτοθυσία για τη διάσωση ανθρώπων δεν έχει εθνικότητα, δεν έχει διαβατήριο. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς γιατί υπάρχουν και μισαλλόδοξες φωνές, οι οποίες ζητάνε από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε δελτίο ταυτότητας, είτε διαβατήριο».

Ας θυμηθούμε όμως σύντομα το γεγονός, όπως το περιγράψαμε παλαιότερα σε ανάρτηση με τίτλο "Μετανάστες Αφανείς Ήρωες" στο afirimeno.com. :
Ήταν 12.33 το μεσημέρι της 6ης Απριλίου 2012 στο ύψος του Κρυονερίου, μεταξύ των σταθμών Δεκελείας και Αγίου Στεφάνου, σε σημείο όπου η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή και δεν υπάρχει διάβαση για οχήματα. Εκεί ακριβώς ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων, επεχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου. Όμως στο σημείο εκείνο οι τροχοί του ΙΧ κόλλησαν στη σιδηροτροχιά.

Τρεις Πακιστανοί που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν να βοηθήσουν. Οι δυο από αυτούς άρχισαν να σπρώχνουν το αυτοκίνητο. Τη στιγμή εκείνη διέρχονταν αμαξοστοιχία Intercity, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Αθήνας. Ο μηχανοδηγός δεν πρόλαβε να την ακινητοποιήσει έγκαιρα με αποτέλεσμα να προσκρούσει το τρένο πάνω στο ακινητοποιημένο όχημα και να παρασύρει τους δύο αλλοδαπούς. Όχι μόνο οι δυο ηλικιωμένοι επιβάτες του ΙΧ έχασαν τη ζωή τους, αλλά και οι δύο από τους τρεις νεαρούς συνανθρώπους τους, που είχαν σπεύσει σε βοήθεια.

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους δύο Πακιστανούς που σκοτώθηκαν (τους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed, ηλικίας 18 και 32 ετών αντίστοιχα) για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου