20 Ιουλίου 2013

"Μαϊμού" τυφλοί: Οι γιατροί να αποζημιώσουν το Κράτος

Επιτέλους κάποτε οι εξαγγελίες πρέπει να γίνουν πράξη. Δεν μπορεί συνεχώς ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τις μικροαπάτες κάποιας μειοψηφίας πολιτών. Να πληρώσουν όσοι συμμετέχουν στις "κομπίνες" και πολύ περισσότερο εκείνοι που υποτίθεται ότι ασκούν κάποιο λειτούργημα.

Μετά το γνωστό περυσινό κρούσμα στη Ζάκυνθο, όπου οι 8 στους 10 που εισέπρατταν το επίδομα τυφλότητας έβλεπαν κανονικά, ένα νέο κρούσμα αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες στην Κάλυμνο, όπου οι 2 στους 3 από όσους εισέπρατταν το σχετικό επίδομα ήταν "μαϊμού" τυφλοί. 

Ας πληρώσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι γιατροί που εμπλέκονται στις υποθέσεις με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητος. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αρμόδιος υπουργός. Δεν αρκεί, ας την κάνει πράξη.

Ας δούμε τις σχετικές περιπτώσεις Ζακύνθου και Καλύμνου, όπως παρουσιάστηκαν στον τύπο:

«Μαϊμού» οι 8 στους 10 τυφλούς στην Ζάκυνθο
«Πάρτι» εξακολουθούν να κάνουν οι «μαϊμού» τυφλοί στην Ζάκυνθο καθώς όπως αποκάλυψε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, «το αποτέλεσμα των επανελέγχων έδειξε πως περισσότεροι από 8 στους 10 που λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας δεν ήταν τυφλοί».«Πάρτι» εξακολουθούν να κάνουν οι «μαϊμού» τυφλοί στην Ζάκυνθο καθώς όπως αποκάλυψε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, «το αποτέλεσμα των επανελέγχων έδειξε πως περισσότεροι από 8 στους 10 που λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας δεν ήταν τυφλοί».
Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός αλλά σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΙΚΑ, ο επανέλεγχος έγινε 11 έως 13 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:
Σύνολο κληθέντων προς επανέλεγχο: 388
Δεν προσήλθαν: 146
Εξετάστηκαν: 221
Αναβλήθηκαν: 21
Τυφλοί εφ' όρου ζωής: 34
Τυφλοί για ένα έτος: 5
Όχι τυφλοί: 182
Ποσοστό τυφλών: 17,65%
Ποσοστό μη τυφλών: 82,35%
Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος τα παραπάνω στοιχεία θα πάνε στον εισαγγελέα .
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/223748/maimoy-oi-8-stoys-10-tyfloys-sthn-zakyntho/ στις 17/09/2012

Α. Γεωργιάδης: Οι γιατροί θα αποζημιώσουν το Κράτος
"Όσοι γιατροί εμπλέκονται στις υποθέσεις με τα πλαστά επιδόματα τυφλότητος θα ελεγχθούν πειθαρχικά και θα πληρώσουν αποζημίωση στο Κράτος" διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter.
Προηγήθηκε η νέα αποκάλυψη ότι μετά τη Ζάκυνθο, μεγάλο ποσοστό τυφλών- "μαιμού" εντοπίστηκε σε Κάλυμνο και Ρόδο.
Συγκεκριμένα, μετά από επανέλεγχο που πραγματοποίησε το ΙΚΑ για επιδοματούχους τυφλότητας, διαπιστώθηκε ότι στην Κάλυμνο, μεταξύ των 156 πολιτών που λάμβαναν επίδομα τυφλότητος, πραγματικά τυφλοί ήταν μόλις οι ... 52.
Επίσης στη Ρόδο, εντοπίσθηκαν 116 από τους 131.
Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1839044 στις 20 Ιουλίου 2013

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου