9 Ιουλίου 2013

Επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη. Και μετά;

Τα γεγονότα λίγο –πολύ είναι γνωστά:Απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση δέχθηκε πριν δυο μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ "την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Η φραστική καταδίκη των δραστών από την πλευρά του πολιτικού κόσμου και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν άμεση και ομόφωνη. Ο ίδιος ο κ. Γ. Καμίνης χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό των βιαιοπραγιών, τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος φυσικά αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Και κάπου εδώ όλα τελειώνουν; Δυστυχώς, αν η Δημοκρατία ανεχθεί τη δράση των κάθε λογής τραμπούκων σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων του λαού, τίποτα δεν τελειώνει. Επανέρχεται, και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή του.

Ας δούμε όμως πως είδαν το γεγονός δυο εφημερίδες (το Έθνος και η Καθημερινή) και τι προτείνουν σε κύρια άρθρα τους:


Καμία ανοχή 
από ΕΘΝΟΣ Γνώμη 09.07.2013

Δυστυχώς έχουν προϊστορία -και κάθε άλλο παρά τιμητική- κάποιοι από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και η προχθεσινή επίθεση, ο προπηλακισμός και η απόπειρα κακοποίησης του εκλεγμένου δημάρχου της Αθήνας, είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των αθλιοτήτων που έχουν διαπράξει οι οργανωμένοι τραμπούκοι των ΟΤΑ. Είχαν δώσει δείγμα γραφής με την επίθεση εναντίον του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη και την επίθεση εναντίον του δημάρχου Συκεών. Αυτή τη φορά επέλεξαν ως στόχο τον δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Ευτυχώς η καταδίκη της δράσης τους από την πλευρά του πολιτικού κόσμου ήταν αυτή τη φορά ομόφωνη και χωρίς αστερίσκους. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι τραμπούκοι που καταδίωξαν, προπηλάκισαν κι επιχείρησαν να κακοποιήσουν τον Γ. Καμίνη, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Η τηλεοπτική κάμερα έχει καταγράψει κάποιους οι οποίοι θα πρέπει να τύχουν της ποινικής μεταχείρισης που συνεπάγονται οι αθλιότητες τις οποίες διέπραξαν.

Και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, μια και είναι προφανές ότι η δραστηριότητά τους δεν ήταν αυθόρμητη ή αποτέλεσμα μιας μη ελεγχόμενης αγανάκτησης, αλλά υπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες. Ο δήμαρχος της Αθήνας ήταν εν δυνάμει σύμμαχός τους. Ηταν ο πρώτος που αντέδρασε για την επιλογή να ενταχθούν στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία. Κι όμως αυτόν επέλεξαν ως στόχο.

Από μια άποψη είναι ευκαιρία να καταδειχθεί ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί τη δράση των κάθε λογής τραμπούκων σε βάρος υπουργών, βουλευτών, δημάρχων ή άλλων εκπροσώπων της δημόσιας ζωής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αρμόδιες δικαστικές ή άλλες αρχές να δράσουν άμεσα. Αλλωστε, οι συλλήψεις όσων κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα θα έπρεπε να είχαν ήδη πραγματοποιηθεί. 



Με αμείλικτη αυστηρότητα
Κύριο άρθρο από την Καθημερινή 09.07.2013

Αλλο πράγμα η διαμαρτυρία, άλλο η αλητεία και ο χουλιγκανισμός. Η επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη έδειξε για μία ακόμη φορά ότι μέρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας ξεπερνάει συστηματικά κάθε όριο επιτρεπτής συμπεριφοράς. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δείχνει ότι ορισμένοι θεωρούν τη βία και τους τραμπουκισμούς θεμιτό τρόπο έκφρασης. Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να γίνει ζούγκλα. Η Δικαιοσύνη και το κράτος πρέπει να αντιμετωπίσουν με αμείλικτη αυστηρότητα αυτά τα φαινόμενα.


Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_09/07/2013_508248






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου