24 Ιουλίου 2013

Περίεργα: Παραμένει "στρουμφοχωριό" και ξορκίζει την κρίση

Οι κάτοικοι ενός μικρού ορεινού χωριού στην Ισπανία ανακάλυψαν τον τρόπο διασκεδάσουν την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση και να ξορκίσουν την κρίση: 
Αποφάσισαν να διατηρήσουν το γαλάζιο χρώμα στους τοίχους των σπιτιών τους, που είχαν βαφτεί το 2011 για τις ανάγκες καμπάνιας της ταινίας των διάσημων κινουμένων σχεδίων «Τα στρουμφάκια 3D».

«Υπολογίζουμε πως περίπου 210.000 τουρίστες μας επισκέφθηκαν αφότου βάψαμε γαλάζια τα κτίριά μας κι εξακολουθούν να έρχονται περισσότεροι», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο δήμαρχος του Χούθκαρ, Νταβίντ Φερνάντεθ.

Το Χούθκαρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με 250 κατοίκους στην ορεινή Ανδαλουσία, έβαψε όλα τα κτίρια σε χρώμα γαλάζιο, ακόμη και την εκκλησία και το δημαρχείο του, στο πλαίσιο της καμπάνιας της Sony Pictures για την προώθηση της ταινίας καθώς εκεί είχε γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της. Κέρδισε έτσι τον τίτλο του «πρώτου στουμφοχωριού στον κόσμο».

Οι παραγωγοί είχαν υποσχεθεί ότι θα έβαφαν ξανά λευκά τα σπίτια του χωριού μετά από τη λήξη της διαφημιστικής καμπάνιας, όμως οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του χρώματος, λόγω του μεγάλου οικονομικού οφέλους που απέφερε στο χωριό η έλευση τουριστών.

Τι κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να ξορκίσει και αν είναι δυνατόν να ξεφύγει από την κρίση!

Για την ιστορία, τα σπίτια στο στρουμφοχωριό όπου ζουν τα γαλάζια ανθρωπάκια-ήρωες του βελγικού κόμικ έχουν σχήμα μανιταριού...
_______________
Πηγές: http://www.tanea.gr και http://news.in.gr στις 23.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου