25 Ιουλίου 2013

Η φασιστική πρόκληση Μιχαλολιάκου

Γνώμες, από tovima.gr:

Η πρόκληση της Χρυσής Αυγής ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήταν εμφανώς προμελετημένη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οργάνωσε την εκδήλωση διανομής τροφίμων επί τούτου.Για να προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και να αναδείξει τα δικό του χουντικό παρελθόν και προπαγανδίσει το σημερινό νεοναζιστικό παρόν.

Τη φθορά της Δημοκρατίας συστηματικά επιδιώκει, την ανάδειξη των φασιστικών προτύπων επιθυμεί, το ρεβανσισμό καλλιεργεί και με αυτόν πορεύεται.

Αυτό ήταν πάντα, αυτά είναι τα πιστεύω και τα ιδανικά του, με αυτά μεγάλωσε, ποτέ δεν συμβιβάσθηκε με την ιδέα της χουντικής κατάρρευσης, συνωμότης υπήρξε από το νιάτα του και τώρα συνωμοτεί χρησιμοποιώντας την ανοχή και την ανεκτικότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το αυτό κάνουν και οι βουλευτές του. Κανένας σεβασμός στο Κοινοβούλιο, η Βουλή γι' αυτούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά εργαλείο για την υπονόμευση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Τεθωρακισμένα ονειρεύονται στο Σύνταγμα, τη Δικτατορία του Μεταξά έχουν πρότυπο, διώξεις και εξολοθρεύσεις είναι στα σχέδιά τους.

Εκμεταλλεύονται την κρίση και τις συνέπειές της, αξιοποιούν την απόγνωση και την οργή των νέων που δεν έχουν ιστορικές μνήμες και πουλάνε δήθεν αλληλεγγύη και προστασία.

Ας μη γελιόμαστε όμως. Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού. Ίδιο κι απαράλλαχτο με το απεχθές του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο, του Παπαδόπουλου, του Σαλαζάρ και των τόσων άλλων δικτατόρων ανά τον κόσμο.

Θα είναι ιστορικό ατύχημα να πέσει η Ελλάδα στα χέρια τους.

Γι' αυτό δεν χωρεί ούτε συμβιβασμός ούτε ανοχή. Οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν, αν μη τι άλλο, επαγρύπνηση!

____________________
Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=523681 25.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου