21 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη με τον Jeff Hornacek (Μέρος 2ο)

Οι Suns προσέλαβαν τον Mike Lombardi από τους Boston Celtics. Αυτό σημαίνει πως θα εφαρμώσετε την περίφημη άμυνα του Tom Thibodeau, όπου όλα τα Pick-and-Roll καθοδηγούνται στην άκρη του παρκέ και οι ψηλοί παραμένουν πίσω σε θέση βοήθειας αντί να ανεβαίνουν στα σκριν?

Θα προτιμούσα να μένει η μπάλα πλάγια στην άμυνα. Όταν ήμουν playmaker θυμάμαι πως ήταν πάντα δυσκολότερο να επιτεθείς από το πλάγια. Στο κέντρο είχα πάντα πολύ περισσότερες επιλογές. Γι αυτό προσλάβαμε τον Mike, που ήταν τα τελευταία 3 χρόνια υπέυθυνος για την άμυνα των Celtics.

Τι πρέπει να κάνει ο Michael Beasley για να σώσει την καριέρα του ?

Ο Michael έχει πολύ ταλέντο, αλλά φαίνεται να μην προσπαθεί αρκετά σκληρά. Αυτός θα είναι ο στόχος του στην προετοιμασία - κάθε φορά να παίζει σαν να ήταν η πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού. Στα βίντεο που παρακολούθησα φαίνεται ώρες ώρες σαν απλώς να υπάρχει μέσα στο γήπεδο, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Θα του ζητήσω διαρκή προσπάθεια και αν το κάνει θα έχει την πιθανότητα να συνεισφέρει στην ομάδα μας.

Τι γνώμη έχετε για το Small-Ball (όταν όλοι οι παίκτες είναι σχετικά κοντοί για τη θέση που παίζουν) ? Οι ψηλές ομάδες φαίνεται να τα πήγαν καλύτερα την τελευταία σεζόν.

Στο Small-Ball, αν η αντίπαλοι βρουν τρόπο να τρυπήσουν την άμυνά σου, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχεις κάποιον να μπλοκάρει, ούτε κάποιον να πάρει το rebound. Παρόλα αυτά πιστεύω πως υπάρχουν στιγμές που είναι χρήσιμο.

Πήγατε ποτέ για κυνήγι με τον Karl Malone ?

Όχι, δεν είμαι κυνηγός.

Ούτε και εγώ. Αλλά άκουσα πως μερικές φορές έπερνε μαζί συμπαίκτες του.

Όχι, αλλά πάντα τον πειράζαμε για το κυνήγι. Του λέγαμε πράγματα όπως "Δηλαδή τι κάνεις εκεί που πας, σου ανοίγει κάποιος το κλουβί και εσύ πυροβολάς ?".
 
Είστε ακόμη σε επαφή με τον John Stockton ?

Σίγουρα. Μιλάω με τους παλιούς συμπαίκτες μου. Ο John κάνει αυτό που έκανα και εγώ πριν λίγα χρόνια, φροντίζει να μεγαλώσουν τα παιδιά του. Με επισκεφτόταν που και που διακριτικά στο Salt Lake City.

Ποιά είναι η αγαπημένη σας ιστορία με τον Stockton ? Εννοώ ότι πάντα ήταν ξεκαρδιστικός, αλλά σπάνια μπροστά στα Media. Είχατε δει τι είχε κάνει στο ντοκιμαντέρ της Dream Team με τους φιλαθλους στο Las Ramblas που δεν τον αναγνώρισαν ?

Ναι το είδα (Γέλια).

Είχε πλάκα.

Ο John δε συμπαθούσε ποτέ τα Media. Θυμάμαι το  All-Star Game του 1992 με την επιστροφή του Magic (Johnson). Ακόμη και μετά από αυτό το απίστευτο παιχνίδι, με τράβηξε στην άκρη και μου είπε "Άντε να φύγουμε πριν γίνει εδώ μέσα ζωολογικός κήπος".

Αλήθεια ? Ακόμη και μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι ?

Ακριβώς. Μαζέψαμε γρήγορα τα πράγματά μας και φύγαμε. Τυπικός John.

Αναφέρατο το δραστικό ποσοστό ευστοχίας. Ακούγεται ότι λατρεύεται τους αριθμούς. Ποιούς αριθμούς ακριβώς ?

Είμαι άνθρωπος των μαθηματικών. Σπούδασα λογιστική. Πάντα λαμβάνω υπόψη τους αριθμούς όπου είναι δυνατόν. Μερικές φορές έχουν εφαρμογή σε μία ομάδα πέντε παικτών, μερικές φορές όχι. Αυτό που μου αρέσει να δείχνω στους παίκτες είναι με διαγράμματα από που σουτάρουν καλά και που όχι. Είναι απίστευτο πόσες φορές οι παίκτες δε γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι που είναι καλοί και που όχι.

Εσείς το γνωρίζατε αυτό για τον εαυτό σας τότε ? Αλλά από την άλλη ήσασταν παντού καλός.
 
Χαχα, ναι ίσως ήμουν. Αλλά κακό δε θα μου έκανε.
 
Πως άλλαξε ο ρόλος σας στη Utah όταν ήρθε ο Jerry Sloan και πως όταν έφυγε ?

Έφυγα από τη Utah για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Ξαφνικά με πήραν τηλέφωνο μια μέρα και μου ζήτασαν να βοηθήσω για λίγο χρόνο τον Andrei Kirilenko που είχε θέματα αυτοπεποίθησης. Τον επόμενο χρόνο μου ζήτησαν να έρχομαι κάθε βδομάδα και να δουλεύω με παίκτες όπως οι Kyle Korver και Wes Matthews, πριν και μετά από τις προπονήσεις. Το έκανα αυτό για πολλά χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να χάσω ούτε ένα παιχνίδι των παιδιών μου.

Ο Kyle Korver χρειαζόταν βοήθεια στο σουτ του ?
 
Ναι, μου ζήτησε να βοηθήσω. Του είχα πει ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια, αλλά θυμάμαι πως το σουτ του απέκτησε μεγαλύτερη καμπύλη με τη βοήθειά μου. Ήταν το μόνο που του έλλειπε. Μετά από μερικά χρόνια μου είπαν οι Jazz "Γνωρίζεις του παίκτες και τα συστήματά μας. Τι θα έλεγες να γίνεις κανονικά μέλος της ομάδας?". Παρόλο που η κόρη μου είχε ακόμη ένα χρόνο στο σχολείο, ήξερα ότι αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία για μένα και τη δέχθηκα. 

Πιστεύατε ότι μια μέρα θα γίνετε προπονητής στο NBA ? 

Όχι στο NBA. Πίστευα ότι θα γίνω σε κάποιο Κολλέγιο, γιατί μου αρέσει να μεταδίδω τις γνώσεις μου σε νεαρούς παίκτες. Σήμερα βέβαια δε μένουν πλέον πολλά χρόνια στο κολλέγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου