29 Ιουλίου 2013

Δύο χιλιάδες ευρώ τον μήνα για κάθε αστυνομικό που διατίθεται σε ιδιώτη

Το ποσό των 2.000 ευρώ, για κάθε αστυνομικό που του διατίθεται, θα πληρώνουν υπέρ του Δημοσίου οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία και το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Τα παραπάνω προβλέπει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και απεστάλη προς συνυπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Βάσει της ίδιας απόφασης, οι ιδιώτες αυτοί θα πληρώνουν και 50 ευρώ την ημέρα για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., που διατίθεται για τον ίδιο σκοπό. Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.

Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.

Καιρός ήταν λοιπόν να επιβαρύνονται με το κόστος των υπηρεσιών αυτών, εκείνοι στους οποίους παρέχονται και όχι το κοινωνικό σύνολο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτοί διαθέτουν υψηλό εισόδημα.

___________________
Πηγή: http://www.tanea.gr 29.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου