23 Ιουλίου 2013

Περίεργα: Καταδικάστηκε για τον βιασμό της, αλλά τελικά της έδωσαν χάρη!

Μια 24χρονη Νορβηγίδα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών στο Ντουμπάι επειδή κατήγγειλε τον... βιασμό της.

Η απόφαση δικαστηρίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έκρινε ένοχη τη Νορβηγίδα η οποία είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές της χώρας, προκάλεσε κατάπληξη και έντονες αποδοκιμασίες στη Νορβηγία.

«Φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος που καταγγέλλει βιασμό να καταδικάζεται για πράξεις που στο δικό μας κόσμο δεν αποτελούν ούτε καν πταίσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Συγκεκριμένα η Μάρτε Ντάλελβ, 24 ετών, καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη σε φυλάκιση 16 μηνών από δικαστήριο του Ντουμπάι για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η γυναίκα έκανε έφεση και κατέφυγε σε μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι απ' όπου έκανε έκκληση στην πατρίδα της για βοήθεια.

Τελικά, χθες το εμιράτο έδωσε ...χάρη στη νεαρή Νορβηγίδα, η οποία είχε το "θράσος" να υποβάλει μήνυση σε βάρος του βιαστή της.

Η 24χρονη δούλευε στα γραφεία εταιρείας στο Ντουμπάι και τον Μάρτιο, όπως υποστηρίζει, έπεσε θύμα βιασμού από συνάδελφό της. Πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό και να υποβάλει μήνυση. Βρέθηκε όμως κατηγορούμενη για σεξ εκτός γάμου, κατανάλωση αλκοόλ και ψευδορκία και καταδικάστηκε για όλα αυτά σε 16 μήνες φυλάκιση.

Η απόφαση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ενώ η ίδια η νορβηγική κυβέρνηση προχώρησε σε ασυνήθιστα σκληρές διπλωματικές αναφορές εναντίον του εμιράτου.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και σε άλλες χώρες με νομικά συστήματα που αντλούν διατάξεις από τον ισλαμικό νόμο, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού καθώς κατά κανόνα απαιτείται είτε ομολογία του δράστη είτε μαρτυρίες τεσσάρων ανδρών.

__________________
Πηγή: http://www.tanea.gr στις 19 και 22.7.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου