27 Ιουλίου 2013

Κινεζικό χωριό θα δημιουργηθεί στην στην παραλιακή της Αττικής

Στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής ψάχνει εκτάσεις η εταιρεία Jao Design* με στόχο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο... κινέζικο χωριό με πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια, καταστήματα κλπ, οι οποίες θα διατίθενται σε Κινέζους κεφαλαιούχους, στελέχη επιχειρήσεων κλπ, που έρχονται να μείνουν στην Ελλάδα.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας Τζέιμς Τζάο, επιχείρησε κατά τη συνάντησή του στις 23.7.13 με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση. (Από άρθρο στο capital.gr της 24.07.2013).

Επίσης ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Maslink Group** Λι Χάο, είχε συνάντηση στις 26.7.13 με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, τον οποίο ενημέρωσε για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Ήδη η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας, έχοντας στη διάθεσή της ένα μεγάλο portfolio ακινήτων. (Από άρθρο στο tovima.gr της 26.07.2013).

Προφανώς οι Κινέζοι ήρθαν και εξακολουθούν να έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν. Και αγοράζουν ή σχεδιάζουν να αγοράσουν, σε τιμή ευκαιρίας, ακίνητη περιουσία στο αποκορύφωμα της κρίσης. Δικαιούνται έτσι και άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Εξάλλου ο επενδυτικός νόμος δίνει τη δυνατότητα έκδοσης άδειας διαμονής πενταετούς διάρκειας, που ανανεώνεται συνεχώς, στους αγοραστές ακινήτων και τις οικογένειές τους, εφόσον η αξία των αγορασθέντων ακινήτων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Μάλλον κάτι διακρίνουν οι Κινέζοι στην άκρη του τούνελ...
__________________
*Jao Design: κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερα από 1000 projects στην Κίνα και το Κατάρ από σχεδιασμός πόλεων μέχρι ανέγερση πολυτελών κατοικιών. 
**Maslink Group: μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου