29 Αυγούστου 2013

Όταν οι ανά τον κόσμο νομοθέτες δημιουργούν

Τα ταξίδι σε μια ξένη χώρα σημαίνει ταυτόχρονα και την μετακίνηση μας μέσα σε ένα διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο που εξαρτάται άμεσα από τον πολιτισμό, τις συνήθεις, τα ήθη και την θρησκεία κάθε λαού. 
Το να ταΐζεις τα περιστέρια σε μια πλατεία ή να μασάς τσίχλα στο λεωφορείο είναι μια πράξη απόλυτα φυσιολογική στην χώρα μας. Όμως η ίδια πράξη σε μια άλλη χώρα μπορεί να σας επιφέρει από ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο μέχρι και την ποινή της φυλάκισης.
 
Ορισμένες περιπτώσεις στη συνέχεια, σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο capital.gr, που πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε ξένες χώρες.

Βενετία: Μπορεί τα περιστέρια στην πλατεία του Αγίου Μάρκου να φαίνονται συμπαθέστατα, αλλά ωστόσο μην δοκιμάσετε να τα ταΐσετε καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Σε περίπτωση επ’ αυτοφώρου σύλληψης να ξέρετε ότι υπάρχει πρόστιμο.

Ιαπωνία: Αν βρεθείτε στην Ιαπωνία και νιώσετε κρυωμένοι τότε προσέξτε αρκετά πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα. Και αυτό γιατί η χρήση κάποιων διάσημων ρινικών σκευασμάτων που περιέχουν την ουσία ψευδο-εφεδρίνη είναι απαγορευμένη. Η ποινή σε αντίθετη περίπτωση είναι χρηματικό πρόστιμο.

Βαρκελώνη: Μπορεί η διάσημη παραλία Barceloneta να σας προκαλεί για μια βουτιά στα νερά της Μεσογείου, ωστόσο πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύεται να κυκλοφορείτε με το μαγιό, το bikini ή χωρίς μπλούζα εκτός της παραλίας. Σε περίπτωση που παραβήτε τον νόμο υπάρχει χρηματικό πρόστιμο.

Ολλανδία: Παρόλο που η Ολλανδία έχει αποκτήσει την φήμη για την ανεκτικότητα της ως προς το θέμα των ναρκωτικών η πραγματικότητα διαφέρει. Ο νόμος αναφέρει πως επιτρέπεται η χρήση «μαλακών» ναρκωτικών και σε συγκεκριμένους χώρους. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατοχή και η χρήση ναρκωτικών διώκεται με ποινή φυλάκισης.

Σιγκαπούρη: Υπάρχουν φορές που το μάσημα της τσίχλας μπορείς να γίνει μια ενοχλητική συνήθεια αλλά ο νομοθέτης στην Σιγκαπούρη έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Έτσι λοιπόν το μάσημα της τσίχλας στο μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης (Mass Rapid Transit – MRT) απαγορεύεται και σε αντίθετη περίπτωση τιμωρείται με πρόστιμο.

Ταϊλάνδη: Όταν έρθει η στιγμή να βρεθείτε στην Ταϊλάνδη να γνωρίζετε πως η εισαγωγή στην χώρα πάνω από 200 τσιγάρων τιμωρείται με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και κατάσχεση.

Φλωρεντία: Η Φλωρεντία μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη πόλη της Ιταλίας, αλλά εκεί, σύμφωνα με αυτόν τον νόμο απαγορεύεται να κάθεστε ή να τρώτε στα σκαλιά και στις αυλές των εκκλησιών και των δημόσιων κτιρίων. Για τους παραβάτες προβλέπεται ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό πρόστιμο.

Σαουδική Αραβία: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η φωτογράφιση των κρατικών κτιρίων, των παλατιών και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Η ποινή για τους παραβάτες είναι σύλληψη και κράτηση.

Μπαρμπέιντος: Αν ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τα ολόλευκες παραλίες της Καραϊβικής, προσέξτε μην πάρετε militaire ρούχα μαζί σας καθώς η νομοθεσία των Μπαρμπέιντος απαγορεύει σε οποιονδήποτε, ακόμα και στα παιδιά, να φορά ρούχα τύπου παραλλαγής. Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Νιγηρία: Στην Νιγηρία είναι παράνομη η κατοχή μεταλλικού νερού με την ποινή να προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και κατάσχεση.

Νησιά Φίτζι: Σύμφωνα με την νομοθεσία των τροπικών νησιών Φίτζι απαγορεύεται να κάνετε ηλιοθεραπεία topless. Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Μαλδίβες: Αν βρεθείτε στον τροπικό παράδεισο των Μαλδίβων πρέπει να γνωρίζεται πως για τους επισκέπτες απαγορεύεται η δημόσια εκδήλωση θρησκευτικών παραδόσεων πέρα από αυτών της Ισλαμικής θρησκείας. Οι παραβάτες τιμωρούνται με σύλληψη και κράτηση.

______________________
Πηγή: http://www.capital.gr/travel/travelNews.asp?id=1860939

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου