14 Αυγούστου 2013

Προς αποφυλάκιση η «θηλυκή συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας!

Το αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της -αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω «μαϊμού»-επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, αφού η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας δηλ. τις Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου (είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της), πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου (μετά τη θερινή διακοπή) συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες δημιουργούσαν υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους π.χ. σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα, κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα τα έπαιρναν οι «δικαιούχοι», π.χ. σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ που «εγκρίθηκε», τα 6.000 πήγαν στον «δικαιούχο» και τα 9.000 ευρώ τα πήρε η «θηλυκή συμμορία»

______________
Πηγή: http://www.ethnos.gr 13.08.13


yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

 1. γιώργος παπαδόπουλος17 Αυγούστου 2013 - 12:42 π.μ.

  αν στο δεκαοκταμηνο αποφυλακιστούν αυτοί που ζήμιωσαν το ικα 11 μύρια ευρώ τον αναρχικό Κώστα Σακκά γιατί τον έχουν προφυλακισμένο με μια απλή υπόθεση συμμετοχης στην ΤΟ συνωμωσία πυρήνων της φωτιάς (ο ίδιος το αρνείται) 36 μήνες και τον αποφυλακισαν μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας μετά από παρέμβαση του Νίκου Χουντή ευρωβουλευτή του συριζα ("εμείς, άνθρωποι που αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά και διεκδικούμε, πλάι του, την άρση της άδικης και παράνομης κράτησής του για 2,5 χρόνια, χωρίς δίκη".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι υπάρχει μια σοβαρή αντίφαση στην περίπτωση που η ίδια η "Δικαιοσύνη" δεν τηρεί τους νόμους και διαδικασίες περί προφυλάκισης (18μηνο) που προβλέπονται. Αλλά όπως βλέπεις αυτό δεν είναι η μόνη της αδυναμία.

   Διαγραφή