29 Αυγούστου 2013

Spiegel: Ανίκανοι οι Ελληνες πολιτικοί να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις

Είναι ανίκανοι, οι Έλληνες πολιτικοί, να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, χωρίς να υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους, χωρίς την απειλή της Τρόικας για διακοπή της χρηματοδότησης, υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Είναι τόσο προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όσο και το γεγονός πως η πολιτική της σκηνή είναι ανίκανη να τις πραγματοποιήσει, χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό. Η πίεση αυτή αποδίδει, μόνο όταν τους δίνουμε τη βοήθεια τμηματικά. Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσης πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικας, όταν επισκέπτεται την Αθήνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, το Spiegel δεν εξαιρεί από την κριτική του ούτε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο αναφέρει ότι, όταν απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, «διαφωνεί με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό και υποστηρίζει πως τις επιβάλλει η ΕΕ».

_____________
Πηγές: http://www.protothema.gr και http://www.ethnos.gr στις 28.08.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου