10 Αυγούστου 2013

Εξοχική κατοικία στην Ελλάδα για τους Αυστριακούς

Εξυμνώντας τις ομορφιές της Ελλάδας, «όπου οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες που υπόσχονται ήλιο, παραλία και θάλασσα σε ευνοϊκές τιμές», αυστριακή εταιρεία έρευνας της τουριστικής αγοράς, σύμφωνα με το "kathimerini.gr", παροτρύνει τους Αυστριακούς να αγοράσουν εξοχική κατοικία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, κάνοντας συγχρόνως μια καλή επένδυση.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει πως οι τιμές για εξοχικά διαμερίσματα και κατοικίες στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ χαμηλά και ήδη με 80.000 ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του για ιδιόκτητο ακίνητο στην αγαπημένη χώρα των διακοπών του.

Ιδιαίτερα προβάλλονται τα πλεονεκτήματα αγοράς εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη, που χαρακτηρίζεται ως «ο απόλυτος προορισμός για διακοπές στη Μεσόγειο». Η εταιρεία θεωρεί πως τώρα, που δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, είναι η κατάλληλη στιγμή για την αγορά ενός ακινήτου στην Ελλάδα.

Αν η παρότρυνση αυτή εισακουστεί και το φαινόμενο επεκταθεί και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ίσως και ανακοπεί η πορεία προς απαξίωση των ακινήτων. Ο κλάδος της οικοδομής (ο κάποτε κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας) και των κατασκευών γενικότερα μια ανάσα τη χρειάζεται.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου