12 Αυγούστου 2013

Πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta

Την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ε
τήσιες δόσεις) ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Όπως αναφέρει το Ταμείο σε σχετική ανακοίνωση, «το ΤΑΙΠΕΔ έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του κάνοντας λόγο για "ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό". «Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης. Ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε «να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν, να τρέξουν τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους».

«Με τη σημερινή συμφωνία έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», δήλωσε από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι "από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα".

Για "ιστορική μέρα" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, τονίζοντας ότι με τη σημερινή συμφωνία «αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα». «Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε προσεγγίσεις και νέες λύσεις», συμπλήρωσε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/685682






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου