9 Αυγούστου 2013

Ο διεθνής Τύπος για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα

Τη στήριξη του Λευκού Οίκου στην Αθήνα και την προτροπή για οικονομικές πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη, παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπογραμμίζουν τα ξένα ΜΜΕ που αναφέρονται στην συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμαμε τον Αντώνη Σαμαρά στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι New York Times γράφουν πως «ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να βρει τρόπους να αναπτυχθεί η οικονομία της την ώρα που προσπαθεί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες», σημειώνοντας πως στη συνάντηση τονίστηκε ότι μόνο οι μειώσεις δαπανών δεν μπορούν να «βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην ευημερία».

«Ο Ομπάμα εκφράζει στήριξη για την ελληνική ηγεσία» γράφει στον τίτλο της η Wall Street Journal, σημειώνοντας επίσης την «έμφαση που έδωσε ο Ομπάμα σε πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη έναντι όσων επικεντρώνονται σε περικοπές, σε αντίθεση με αυτές που προωθούνται από τη Γερμανία, έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές έκτακτης ανάγκης της χώρας». Η Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα, «πιθανότατα ζητά επίσης τη βοήθεια των ΗΠΑ να πιέσει τη Γερμανία να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι χώρες του ευρώ».

Από την πλευρά της, η Washington Post αναφέρει στον τίτλο της: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα του ως "πόλο σταθερότητας"» και αναφέρει ότι μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, «ο Αντ. Σαμαράς θα επιδιώξει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ομπάμα και στήριξή στην προσπάθειά του να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Η γερμανική έκδοση της Wall Street Journal (WSJ Deutschland) τιτλοφορεί το κείμενό της για την επίσκεψη: «Ο Ομπάμα καλεί για αλλαγή πλεύσης στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης». «Αρκετοί Ελληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί έναν νέο κούρεμα, ωστόσο τέτοιες εκκλήσεις πριν τις [γερμανικές] εκλογές του φθινοπώρου πιθανότατα θα εξανεμίζονταν χωρίς επίδραση» γράφει.

Και η Welt αναφέρει στον τίτλο της πως «ο Ομπάμα καλεί για πολιτικές στην Ελλάδα που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη», τονίζοντας την αναφορά του Αμερικανού Προέδρου πως «η λιτότητα μόνο δεν είναι λύση».

Ο Ομπάμα «επαινεί την Ελλάδα για τις θαρραλέες και δύσκολες προσπάθειές της» γράφει από την πλευρά της η Deutsche Welle, υπογραμμίζοντας όμως επίσης την έμφαση που έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αρκεί. 

______________________
Πηγή: http://www.tovima.gr 09.08.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου