4 Μαρτίου 2015

Βίασαν οι Αμερικανοί 190.000 γυναίκες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου;

Οι στρατιώτες έφτασαν το σούρουπο. Μπήκαν με το ζόρι στο σπίτι και προσπάθησαν να σύρουν επάνω τις δυο γυναίκες. Αλλά η Katherine W. και η 18χρονη κόρη της Charlotte κατάφεραν να ξεφύγουν. Οι στρατιώτες όμως δεν παραιτήθηκαν. Άρχισαν να ψάχνουν τα γύρω σπίτια ώσπου τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τις βρήκαν στο σπίτι ενός γείτονα, τις έριξαν σε δυο κρεβάτια και οι έξι στρατιώτες τις βίασαν. Ήταν Μάρτιος 1945, λίγο πριν το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. 

Εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανίδες, ίσως και εκατομμύρια, είχαν παρόμοια τύχη. Αλλά συχνά τέτοιοι ομαδικοί βιασμοί αποδίδονταν σε Σοβιετικούς στρατιώτες στην ανατολική Γερμανία. Όμως η παραπάνω περίπτωση ήταν διαφορετική. Αφορούσε Αμερικάνους στρατιώτες και έλαβε χώρα στο Sprendlingen, ένα χωριό κοντά στο Ρήνο ποταμό, στη Δυτική Γερμανία.

Η Γερμανίδα ιστορικός Miriam Gebhardt, που αναφέρει το παραπάνω περιστατικό στο νέο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε στη Γερμανία τη Δευτέρα, αμφισβητεί τον ρόλο των Αμερικανών στην μεταπολεμική Γερμανία και, όπως αναφέρει το περιοδικό «Spiegel» (σε άρθρο του Klaus Wiegrefe με τίτλο Postwar Rape: Were Americans As Bad as the Soviets?), ισχυρίζεται ότι Αμερικάνοι στρατιώτες βίασαν ως και 190.000 Γερμανίδες μέχρι να ανακτήσει η Δυτική Γερμανία την κυριαρχία της το 1955. Οι περισσότεροι βιασμοί πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την αμερικανική εισβολή στη ναζιστική Γερμανία, αναφέρει. Το περιοδικό «Spiegel» προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να αληθεύει ο ισχυρισμός αυτός.

Η Miriam Gebhardt βασίζει την έρευνά της κυρίως στα αρχεία της Καθολικής Εκκλησίας. Όμως οι εκτιμήσεις της για 190.000 βιασμούς στηρίζονται σε κάποιες μάλλον αυθαίρετες υποθέσεις. Συγκεκριμένα η συγγραφέας υποθέτει ότι το 5% των «παιδιών του πολέμου» που γεννήθηκαν εκτός γάμου στη Δυτική Γερμανία και στο Δυτικό Βερολίνο, ως τα μέσα της δεκαετίας του '50, είναι αποτέλεσμα βιασμού. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ένα σύνολο 1.900 παιδιών από Αμερικάνο πατέρα. Η Miriam Gebhardt υποθέτοντας ότι υπάρχει (κατά μέσο όρο) μία γέννηση για κάθε 100 βιασμούς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 190.000 Γερμανίδες γυναίκες υπήρξαν θύματα βιασμού. 

Πηγή: www.spiegel.de 02.03.2015
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο:
Postwar Rape: Were Americans As Bad as the Soviets?
http://www.spiegel.de/international/germany/book-claims-us-soldiers-raped-190-000-german-women-post-wwii-a-1021298.html






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να γίνει γνωστή η αλήθεια. Δεν είναι αγγελούδια οι αμερικάνοι. Όμως οι υποθέσεις της κας ιστορικού φαίνοντα λιγο παρατραβηγμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή