11 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 11.4.2015

Έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.
skai.gr 

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία, βρήκαν δύο νεαροί, λίγο έξω από την Καλαμάτα. Έδεσαν μια κροτίδα σε καλώδιο και την πέταξαν προς τα σύρματα της ΔΕΗ. Το καλώδιο όμως που πέταξαν ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα και μη έχοντας προλάβει να αφήσουν το άλλο άκρο, πέθαναν ακαριαία από ηλεκτροπληξία.
tovima.gr

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, από την ελληνική κυβέρνηση η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο PBS. «Το σύστημα των συντάξεων είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που δεν θα είναι βιώσιμο, πρέπει να μεταρρυθμιστεί», τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Λαγκάρντ.
skai.gr 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ύστερα από σχετική πιλοτική δίκη, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προσανατολίζεται να κρίνει αντισυνταγματικές μερικές από τις περικοπές που επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους από το 2012. Οι σχετικές προσφυγές έχουν γίνει από πρώην εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σε τράπεζες, σε ΔΕΚΟ και στρέφονται κατά του ΙΚΑ (για τις μειώσεις των κύριων συντάξεων) και του ΕΤΕΑ (για τις επικουρικές). 
ethnos.gr

Ουκρανία: Το Κίεβο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση, εκτός από ναζιστικών, και κομμουνιστικών συμβόλων σε μία κίνηση που έρχεται εν μέσω της σύγκρουσης σε κάθε επίπεδο με τη Ρωσία. Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι «ξαναγράφει την ιστορία» και χρησιμοποιεί «πραγματικά ολοκληρωτικές μεθόδους» μετά την έγκριση από το ουκρανικό κοινοβούλιο μιας σειράς νόμων οι οποίοι έχουν στόχο την «αποσοβιετοποίηση» της Ουκρανίας.
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου