28 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 28.4.2015

Τσίπρας: «Εάν βρεθώ στη δύσκολη θέση να έχω συμφωνία που με βγάζει από τα όρια που μου έχει δώσει η λαϊκή εντολή» δεν θα πάμε σε εκλογές, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR, ενώ άφησε ανοικτή τη λύση του δημοψηφίσματος.
Περισσότερα: Τσίπρας: Ανοικτό το δημοψήφισμα 

Σαμαράς: «Ή θα κάνει κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για επιστροφή στη δραχμή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού.
kathimerini.gr 

Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα εκτενώς τη χθεσινή, μακροσκελέστατη τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, με τους περισσότερους γερμανούς αναλυτές να εστιάζουν στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Ενδεικτικά, η Handelsblatt έχει τίτλο: «Ο Τσίπρας σκέφτεται ένα δημοψήφισμα», προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.
Deutsche Welle 

Ισως να μην καταργηθεί εντός του έτους ο ΕΝΦΙΑ. Θα εξαρτηθεί από το εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
tovima.gr 

Μήνυμα στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, έστειλε μέσα από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ» ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί. «Ετοιμάσου για την λύση», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κύπρου, ο κ. Ακιντζί, σημειώνοντας πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε από κοινού την ευκαιρία για να αλλάξουμε την κακή μοίρα της Κύπρου. Είμαστε και οι δύο Λεμεσιανοί, είμαστε και οι δύο Κύπριοι». 
kathimerini.gr 

Την πρώτη τετ-α-τετ συνάντησή τους θα έχουν το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί. 
tovima.gr 

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, μετά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας. 
naftemporiki.gr 

Νεπάλ: Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για 4.349 θύματα και περίπου 8.000 τραυματίες. Ιδιαίτερα απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του πρωθυπουργού της χώρας, Σουσίλ Κοϊράλα, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νεκροί ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τους 10.000. 
kathimerini.gr 

Φλόγες στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία αφροαμερικανού, βγαίνει η Εθνοφρουρά. Πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων, λεηλασίες και συγκρούσεις με την αστυνομία έκαναν την Βαλτιμόρη να μοιάζει με το Φέργκιουσον μετά την κηδεία του 25χρονου αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι που είχε πεθάνει μετά τη σύλληψή του. 
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου