25 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 25.4.2015

(upd2) Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το πρωί του Σαββάτου το Νεπάλ. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 1130, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, καθώς σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ υπάρχουν ακόμα χιλιάδες αγνοούμενοι σε ολόκληρη την χώρα.
Ανάμεσά τους 634 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κοιλάδα του Κατμαντού και τουλάχιστον 300 στην πρωτεύουσα. Εκτός από την πρωτεύουσα Κατμαντού, ιδιαίτερα έχει πληγεί και η τουριστική πόλη Ποκάρα, 80 χιλιόμετρα ανατολικά της οποίας υπολογίζεται και το επίκεντρο της δόνησης. Στη βόρεια Ινδία ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 34. 
kathimerini.gr 

Κατά 40% ή 31,8 δισ. ευρώ έχει αυξηθεί από το πρώτο κιόλας τρίμηνο ο ετήσιος προβλεπόμενος εσωτερικός δανεισμός του έτους, αντανακλώντας τον πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και την έλλειψη ρευστότητας του Δημοσίου για να καλύψει τις υποχρεώσεις του εντός και εκτός της χώρας. Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού είναι αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων κατά 748 εκατ. ευρώ, ενώ στον τομέα των δαπανών αποτυπώνεται η στάση πληρωμών του κράτους, καθώς έχουν γίνει 1,5 δισ. ευρώ λιγότερες πληρωμές απ’ ό,τι προβλεπόταν. 
kathimerini.gr 

Οι Περιφερειάρχες πήραν εγγυήσεις από τον Πρωθυπουργό ότι το μέτρο για τα διαθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό. Πατούλης για ΠΝΠ: Δέσμευση Τσίπρα να αφαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη. 
tovima.gr 

Κουρουμπλής: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία, τα οποία δεν διαθέτουν αποθεματικά και έχουν μεγάλες τρέχουσες ανάγκες, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

«Ή θα μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη, ή θα αποφασίσουν μας αφήσουν να υποφέρουμε, τιμωρώντας την Ελλάδα και δίνοντας ένα παράδειγμα για το τι θα συμβεί σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. 

«Άμα τους χρωστάς πολλά, που εμείς χρωστάμε 327 δισ. ευρώ, το πάνω χέρι το έχουμε εμείς» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, σύμφωνα με το iefimerida.gr, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Κύπρος: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική, αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB- από Β. Διατηρεί, επίσης, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας σε ΒΣ.
tovima.gr

Άγριες συμπλοκές έγιναν την νύχτα στην Θεσσαλονίκη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρη ενώ από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα φίλος του Άρη που φέρει επιπόλαια τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 100 άτομα με κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν σε νυχτερινό κέντρο και επιτέθηκαν με ρόπαλα και μολότοφ στους φίλους του Άρη που είχαν εκδήλωση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου