29 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 29.4.2015

(upd) Στις Βρυξέλλες οι αποφάσεις υπό το βλέμμα της Μέρκελ. Συνεδριάζει σήμερα το Euro Working Group - Προαπαιτούμενο να κλείσει η 5η αξιολόγηση και να αναβληθούν οι αυξήσεις μισθών και καταβολή της 13η σύνταξης για ένα χρόνο. 
tovima.gr

Την επιτάχυνση των συνομιλιών της Αθήνας με τους εταίρους της αναμένει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να αναδιοργανώσει την διαπραγματευτική ομάδα. «Έχουμε νέες δομές για τη δουλειά με την Αθήνα. Αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια επιτάχυνση των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ. 
ethnos.gr 

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Εγώ δίνω τον τόνο. Είμαι πάντα υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
tovima.gr 

«Θυμωμένα παιδιά» που νιώθουν την περιοχή δική τους, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αυτούς που του επιτέθηκαν (αντιεξουσιαστές) το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο με την σύζυγό του.
Περισσότερα στη σχετική ανάρτηση:
«Ήταν παιδιά θυμωμένα» λέει ο Γ. Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια

Προχωρά η διαδικασία καθορισμού ΑΟΖ. «Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς διάσκεψης στην Λευκωσία.
kathimerini.gr 

Υποχρεωτική χρήση κάρτας για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε όλα τα νησιά που έχουνε περισσότερους από 3000 κατοίκους, πρότεινε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής και αύξησης των φορολογικών εσόδων. 
kathimerini.gr 

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας το πρωί στο Κόκκινο fm, απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στους δανειστές. Προέχουν οι ανάγκες των πολλών, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό
ethnos.gr

Η απειλή διεξαγωγής δημοψηφίσματος εντείνει την αβεβαιότητα γύρω από το τι θα συμβεί στη χώρα κατά τις επόμενες εβδομάδες. Η αβεβαιότητα σκοτώνει την πραγματική οικονομία και αρχίζει να θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό, τον έναν κλάδο που κρατάει τον τόπο όρθιο... 
kathimerini.gr (Κύριο άρθρο) 

Η συζήτηση για δημοψήφισμα που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι μια πολιτικά έωλη πρωτοβουλία που εγκυμονεί παράλληλα πολλαπλούς κινδύνους και για τη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά και για την οικονομία...
tovima.gr (Κύριο άρθρο) 

Εκπέμπει «SOS» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Συμφωνήστε γιατί χανόμαστε! Οι συντάκτες της έκθεσης μιλούν για επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων - Επισημαίνουν ότι από τα τέλη Νοεμβρίου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ - Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,7 δισ. ευρώ. 
protothema.gr 

Αντίδραση των εκδοτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου, απέναντι στην φημολογούμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλει φόρο 20% σε όλες τις online διαφημίσεις. 

Αύξηση κατά 3% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης. 
protothema.gr 

Τη συγχώνευση των Viohalco SA και Σιδενόρ Εταιρία Συμμετοχών ΑΕ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, αποφάσισαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών, με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση (σε μια πρώτη φάση 25 εκατ. ευρώ) των βιομηχανικών εταιριών και εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων της Σιδενόρ.
Περισσότερα στη σχετική ανάρτηση:
Η Viohalco απορροφά τη Σιδενόρ Συμμετοχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου