9 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 9.4.2015

(upd) Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.
 Ο κ. Μεντβέντεφ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής σας ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών. 
kathimerini.gr 

Θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» του Γ. Κατρούγκαλου έθεσαν ΝΔ και ΠαΣοΚ κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου αρμοδιότητας του κ. Κατρούγκαλου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την αποκατάσταση των διαθεσίμων. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης του παρέσχε πλήρη κάλυψη δηλώνοντας ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και του ιδίου.
tovima.gr 

Την χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ (το πρόσθετο ποσό που αιτήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος) προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), για μία ακόμη εβδομάδα, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι μετά και την σημερινή απόφαση το σύνολο της ρευστότητας που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού αγγίζει τα 73,2 δισ. ευρω. 
kathimerini.gr 

Καταβλήθηκε σήμερα η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ. 
naftemporiki.gr 

Οι συναντήσεις που είχει ο Αλ. Τσίπρας με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο, στις 15.00 και στις 16.30 αντίστοιχα, ξεχώρησαν από το σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα. 
naftemporiki.gr 

Τελεσίγραφο έξι εργάσιμων ημερών έδωσε το Εuroworking Group χθες στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να παρουσιάσει προτάσεις που να είναι αποδεκτές από τους πιστωτές σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, όπως στον τομέα των δημοσιονομικών, στα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία και χρηματοδότηση στο επόμενο Eurogroup, στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα.
kathimerini.gr 

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι «στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρχει 100% συμφωνία». 
tanea.gr 

«Δεν θα συμμετάσχει το Ποτάμι σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Θανάσης Σκόκος, στέλεχος του Ποταμιού, με αφορμή δημοσιεύματα. «Αν θέλαμε, σύντροφοι, να μπούμε σ' αυτή την κυβέρνηση, θα το είχαμε κάνει από το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου όταν το πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία σας στην Πλατεία Κουμουνδούρου. «Πάρτε κάνα δύο υπουργεία και ελάτε κι εσείς μαζί». Δεν προβληματιστήκαμε καθόλου. Είπαμε "ευχαριστώ" και δεν πήραμε» σημειώνει ο κ. Σκόκος. 
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου