16 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 16.4.2015

Αλέξης Τσίπρας: «Παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα... Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω απο όλα στη δημοκρατία, προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος» τονίζει ο πρωθυπουργός στο πρακτορείο Reuters.
 
Έκτακτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον. O Γ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με αξιωματούχους στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. 
tovima.gr

Περισσότερη δουλειά και σε βάθος ζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ακόμη διευκρύνισε ότι δεν θα δοθεί άδεια στην Ελλάδα για καθυστέρηση αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ σημειώνοντας ότι δεν θα συνιστούσε στην Ελλάδα έναν τέτοιο τρόπο δράσης στην παρούσα συγκυρία. 
kathimerini.gr 

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατά της κυβέρνησης. Σχετικά με την φιλολογία περί δημοψηφίσματος σημείωσε: «Το κρυφό χαρτί είναι η απόφαση της κυβέρνησης να παίζει το χαρτί της εξόδου από το ευρώ μετακυλίοντας την ευθύνη είτε στους κακούς Ευρωπαίους, είτε στον ελληνικό λαό. Για ποια θέματα; Για δημοσιονομικά; Αυτό το δημοψήφισμα απαγορεύεται συνταγματικά. Για έξοδο από το ευρώ; Αρκεί η προκήρυξη. Δεν χρειάζεται καν η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Η καταστροφή συντελείται αυτομάτως». Και συμπλήρωσε: «Τους εκβιάζουμε απειλώντας τους ότι θα αυτοκτονήσουμε». 
tovima.gr 

Την στήριξή του στην προσπάθεια παραμονής της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της χωρίς εξαρτήσεις, επιβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Πέμπτης.
ethnos.gr 

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής αποχωρούν σταδιακά από την Πλατεία Συντάγματος κατευθυνόμενοι προς το Καλλιμάρμαρο, όπου πρόκειται να επιβιβαστούν στα - 82 συνολικά- πούλμαν, με τα οποία ήρθαν στην Αθήνα. Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αποστόλη Αλεξόπουλο. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκιδικής, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού. 
kathimerini.gr

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ, που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών. 
kathimerini.gr 

Ακόμη ένα φουσκωτό πλοιάριο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από τα παράλια της Λιβύης στην Ιταλία βυθίστηκε στη Μεσόγειο. Μόνο τέσσερα άτομα έχουν διασωθεί από τα 45 που μετέφερε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
kathimerini.gr  

Την καθημερινότητα των Αθηνών καταγράφει, μετά από επιτόπια έρευνα στην πρωτεύουσα της κρίσης, αρθρογράφος των Financial Times, ο οποίος εντυπωσιασμένος από την επικρατούσα ηρεμία παρομοιάζει το κλίμα με... τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας
ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου