10 Απριλίου 2015

Στο βυζαντινό ναό στους Χριστιάνους

Είναι ο μεγαλύτερος βυζαντινός ναός στην Πελοπόννησο, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στους Χριστιάνους, σε ένα μικρό όμορφο χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. 
Η Αγιά Σωτήρα στον Μοριά...

Είδαμε χθες (στην TV) τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά στους Χριστιάνους για τον βυζαντινό ναό. Έτσι θυμηθήκαμε μια δικιά μας παλιότερη επίσκεψη εκεί. 

«Μιλάμε για τον μεγαλύτερο βυζαντινό ναό στην Πελοπόννησο, φτιαγμένο από τον Αλέξιο Κομνηνό τον 11ο αιώνα, ακριβώς τότε για να σηματοδοτήσει στα σύνορα - που ήταν εδώ τα σύνορα- της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη δύναμη του Βυζαντίου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
 
 

«Έφτιαξε αυτό τον ναό και γι' αυτό και η παράδοση λέει "Αγιά Σωτήρα στον Μοριά, Αγιά Σοφιά στην Πόλη"», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος απευθυνόμενος στον μητροπολίτη δήλωσε συγκινημένος που το έργο τελείωσε. «Θα κάνουμε σύντομα τα Θυρανοίξια και θα είναι τιμή και πάλι για μένα να είμαι εδώ μαζί σας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Πέρα από το ναό, μπορεί κανείς να χαλαρώσει για λίγο δίπλα στο ρέμα με τα τρεχούμενα νερά που διασχίζει το χωριό, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ούζο του στο καφενεδάκι που υπάρχει εκεί. Αν βρεθείτε κάπου εκεί κοντά μην χάσετε την ευκαιρία, μια επίσκεψη στο 
βυζαντινό ναό αξίζει. 

Πηγή: Με στοιχεία από το www.tovima.gr 
Φωτογραφίες: Takis Ant 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου