20 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 20.4.2015

(upd) Τρεις νεκροί μετανάστες σε προσάραξη σκάφους στη Ρόδο, το πρωί της Δευτέρας, στην θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλλασα για να βγουν στη στεριά και από αυτούς έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 80 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Oι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία. Περισυνελέγησαν 3 νεκροί, ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί.
tovima.gr 

Για τις 7 Μαΐου διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα γράφαμε: Αρχίζει σήμερα στις 9 το πρωί η δίκη της ηγεσίας, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφώμενη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εν μέσω αντιφαστιστικών συγκεντρώσεων. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί περιμετρικά των Φυλακών. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες και 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. 
ethnos.gr 

Ηδη υπογεγραμμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες (αναφέρει η kathimerini.gr) από κυβερνητικές πηγές η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών της κυβέρνησης μεταφέρονται στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην ΤτΕ. Η ρύθμιση αυτή αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη.
kathimerini.gr

Η τρομοκρατία θα είναι το κεντρικό θέμα της συνάντησης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται ήδη στην αμερικανική πρωτεύουσα και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του State Department στις 13:45 απόψε τοπική ώρα (δηλαδή στις 20:45 ώρα Ελλάδας). 
protothema.gr 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels group, με στόχο να υπάρξει ένα κείμενο το οποίο θα εξετάσουν την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι ΥΠΟΙΚ των κρατών-μελών, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή. Σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών και η ελληνική αντιπροσωπεία θα μπουν στην «στα βαθιά νερά» αφού αναμένεται να συζητηθούν ασφαλιστικό και εργασιακά. 
naftemporiki.gr 

Σε μια τεράστια χωματερή έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες ο Πύργος Ηλείας, καθώς τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται στους δρόμους απειλώντας τη δημόσια υγεία. Οι προσπάθειες εξεύρεσης χώρου μεταφοράς των απορριμμάτων της πόλης δεν έχουν τελεσφορήσει μολονότι διαρκούν ήδη επτά μήνες. 
ethnos.gr 

Πρωταθλητής Ελλάδας είναι από την Κυριακή και μαθηματικά ο Ολυμπιακός, για 42η φορά στην ιστορία του. Μετά την εντυπωσιακή νίκη των ερυθρολεύκων επί του Λεβαδειακού με σκορ 4-0 στο Γ. Καραϊσκάκης και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (2-1), ο Ολυμπιακός κατακτά τον πέμπτο διαδοχικό του τίτλο.
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου