23 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 23.4.2015

(upd) Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με το Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελλάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία κράτησε μια περίπου ώρα. Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά, κατά την κυβέρνηση, βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου. tovima.gr 

Προηγουμένως γράφαμε: Υψηλές προσδοκίες επενδύει για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση στην επικείμενη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ, το μεσημέρι της Πέμπτης στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Ο έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να παρακαμφθεί επί της ουσίας η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και ειδικώς το ενδιάμεσο σκέλος της που προέβλεπε αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στο τέλος του Απριλίου και να προχωρήσει η διαδικασία στην κατάρτιση μίας συνολικής συμφωνίας, με χρονοδιάγραμμα το τέλος του Ιουνίου.
tovima.gr 

Η ρήξη με τους δανειστές, αναμφίβολα επώδυνη, μπορεί στις σημερινές συνθήκες να είναι η λιγότερο κακή λύση, από αυτές που καλούμαστε να επιλέξουμε, στο διαφαινόμενο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, αναφέρει ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Αλμπάνης, σε άρθρο του στο rednotebook.gr. Υποστηρίζει δε ότι η λύση αυτή πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.
Περισσότερα στο: Σύμβουλος Τσίπρα: Ρήξη με τους δανειστές, η λιγότερο κακή λύση!


«Δημοψήφισμα ή εκλογές σημαίνει νομιμοποίηση της δραχμής» είπε σε τηλεοπτική του (MEGA) συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
kathimerini.gr 


Σαφές μήνυμα προς την «εσωκομματική αντιπολίτευση» ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προεδρία της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγκα (εκπομπή ONline) με τη φράση: «Αν έφευγα από την ηγεσία της ΝΔ θα φυγομαχούσα». 
tovima.gr 

Bloomberg: Προτείνει πρόωρες εκλογές οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία κυβέρνηση που να μπορεί να είναι «πιο λογική» στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν μια λύση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τονίζει.
Περισσότερα στο:
Bloomberg: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, όχι η Ελλάδα από το ευρώ


Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν κυβέρνηση και αξιωματική -κυρίως- αντιπολίτευση χθες στη Βουλή κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση για την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου. 
ethnos.gr 

Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.Περισσότερα στο:
Διαγραφή Καταναλωτικών δανείων και πάγωμα Στεγαστικών από την Τράπεζα Πειραιώς 


Διατεθειμένη να δώσει τα διαθέσιμά των Δήμων είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) εφόσον τηρηθούν δύο όροι, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη. Η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε να γνωρίζει πόσο διάστημα θα είναι δεσμευμένα τα χρήματα και πως θα επιστραφούν.
naftemporiki.gr 

«Η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, προσπαθεί να υφαρπάξει τα χρήματα των Πανεπιστημίων που δεν της ανήκουν», ανέφερε η ΠΟΣΔΕΠ, προειδοποιώντας ότι με την ενέργεια αυτή δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί χιλιάδων νέων ερευνητών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, τεχνικών έρευνας κ.λ.π.naftemporiki.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Άνοδο κατά 2,39% σημείωσε σήμερα Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 736,60 μονάδες. Μεγαλύτερη ήταν η άνοδος των τραπεζών ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε κατά +3,97%. 


Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 71-68. Με ένα τρίποντο ο Γιώργος Πρίντεζης (τη μέρα της γιορτής του) ακριβώς στη λήξη του αγώνα, ενώ ήταν ισόπαλος 68-68, έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό και την πρόκρισή του στο στο final four της Μαδρίτης. Ο πολύ δυνατός αγώνας, παρουσίασε συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν τι νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τελικά επικράτησε ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου