26 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 26.4.2015

Ελληνογερμανικό ειδύλλιο «βλέπουν» ευρωπαίοι διπλωμάτες. Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτοτροπεί ξαφνικά με την πρότινος ορκισμένη εχθρό του. Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες, επισημαίνει η «Süddeutsche Zeitung», καταγράφουν με έκπληξη τη «ελληνογερμανική αρμονία σε ανώτατο επίπεδο».
Κι αυτό εξαιτίας κυρίως του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος δείχνει να αλλάζει ριζικά προτιμήσεις: Αντί για τις Βρυξέλλες προτιμά το Βερολίνο, και αντί να τηλεφωνεί καθημερινά στον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, προκρίνει την πολύωρη επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο.
tovima.gr 

Κύπρος: Στις κάλπες για το δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας που θα αναδείξει τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας προσέρχονται σήμερα 176.980 Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα. Στο δεύτερο γύρο κατέρχονται οι Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι πέρασαν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά 28,15% και 26,94% αντίστοιχα. Ο Έρογλου ποντάρει στο φόβο προκειμένου να διατηρηθεί στο στάτους κβο. Ο Ακιντζί παρουσιάζεται υπέρμαχος της ομοσπονδιακής λύσης και της διατήρησης της τουρκοκυπριακής ταυτότητας.
philenews.com 

Αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τάχθηκε την Κυριακή, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που οι εταίροι φτάσουν στο σημείο να μας διώξουν από την ευρωζώνη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας αρνητικής έκβασης της ελληνικής κρίσης έχει αυξηθεί. Οπως εκτιμά, ενδεχόμενοι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: α) αν η ΕΚΤ δεν συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα, β) αν το ΔΝΤ δεν της δώσει κάποια περίοδο χάριτος και γ) αν δεν επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης. 
kathimerini.gr 

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί μετά τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ το πρωί του Σαββάτου. Νέος ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ. Ειδικότερα, ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων, μόνο στο Νεπάλ, ανέρχεται στους 1.953 νεκρούς και 4.718 τραυματίες. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν. 
kathimerini.gr 

Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την πρόσληψη 32.433 ανέργων στους Δήμους μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. άνεργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα λήξει στις 12 μ. τη Δευτέρα 27 Απριλίου. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. 
tovima.gr 

Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον περιορισμό σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. «Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του 'βραχιολιού'» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου