14 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 14.4.2015

(upd) Συνάντηση Βαρουφάκη – Ομπάμα την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο: Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον αυτήν την εβδομάδα για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη ενόψει της καθιερωμένης τελετής για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος. 
kathimerini.gr 
 
«Ισχύει πάντοτε η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων», επανέλαβε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
tanea.gr 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα αρχίζει από αύριο, Τετάρτη του Πάσχα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σόιγκου.
kathimerini.gr


Reuters: Τη διάλυση της Τask Force, με τη σημερινή της μορφή, η οποία βοηθούσε την Ελλάδα να προωθήσει βελτιώσεις στη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, προκάλεσε η άρνηση της Αθήνας για συνεργασία. «Ο Γιούνκερ δήλωσε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η εντολή της Ομάδα Εργασίας λήγει και θα αντικατασταθεί από ένα νέο θεσμικό όργανο με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη - μέλη», δήλωσε στο Reuters ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος.
kathimerini.gr 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας, με απώλειες -2,24% για το Γενικό Δείκτη (έκλεισε στις 758,63 μονάδες) και -8,28% για τον τραπεζικό, επιφύλαξε η συνεδρίαση της Τρίτης του Πάσχα για τους επενδυτές.
Πηγή:www.capital.gr


Financial Times: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος Απριλίου, ισχυρίζονται σε άρθρο τους οι Financial Times, επικαλούμενοι δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης. 

Αλέξης Μητρόπουλος: «Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος», δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ANT1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε πως «οι δανειστές μας φαίνεται πως επιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας μνημόνιο και μέτρα». Ο κ. Μητρόπουλος πρότεινε προκειμένου να βρεθούν πόροι για τον Ιούνιο να φορολογηθούν όσοι έβγαλαν εκτός χώρας εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ. 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Για καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα». 
kathimerini.gr 

Βασίλης Κορκίδης: "Η αγορά, εκτός από την απογοητευτική πασχαλινή περίοδο, είναι υποτονική το πρώτο τρίμηνο του έτους και κινείται φέτος κατά περίπου 20% χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περυσινά επίπεδα" ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. 
kathimerini.gr 

Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν μπορεί να πορευτεί ως έχει, δίχως να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ταμεία με το PSI διασαφήνισε στο MEGA ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι το τέλος του 2017 δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων. 

Έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων να συμβάλουν ώστε να λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ απευθύνουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος, εκφράζοντας τον φόβο τους για απώλεια ανθρώπινων ζωών μέσα στο ιστορικό κτίριο. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 15 ημέρες. 
tovima.gr 

Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενα απίστευτο επεισόδιο στην Αιδηψό το Πάσχα, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής, η οποία προπηλάκισε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, από τον οποίο απαιτούσε να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητό της, ενώ απείλησε και δύο γυναίκες που έτυχε να βρίσκονται εκεί και επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν τη σκηνή. 
Περισσότερα στο: 

Ο γερμανός συγγραφέας και ποιητής Γκύντερ Γκρας (Günter Grass), βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999, πέθανε χθες σε ηλικία 87 ετών.
Περισσότερα στο: Πέθανε ο Γκύντερ Γκρας 


Ζάκυνθος: Περίπου 700 κυνηγοί αποδοκίμασαν το κλιμάκιο της θηροφυλακής, που έφτασε το πρωί στο νησί για να πραγματοποιήσει ελέγχους, καθώς τον Απρίλιο το κυνήγι απαγορεύεται. Όταν το αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας των θηροφυλάκων κατέβηκε από το πλοίο, μεγάλη μερίδα των κυνηγών άρχισε τις αποδοκιμασίες πετώντας αβγά και γιαούρτια. Με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το κυνήγι τον Απρίλιο για τους Ζακυνθινούς κυνηγούς αποτελεί παράδοση !!! 
tanea.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου