27 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 27.4.2015

(upd) Υπό επιτροπεία ο Γ. Βαρουφάκης. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο, υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη. Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.
Αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά. 
tovima.gr 
Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου. 
Σχετική ανάρτηση: Eπιτακτικά μία Έντιμη Συμφωνία

Μετά την απομόνωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroupτης Λετονίας, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να παρακάμψουν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και στρέφονται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζουν οι Financial Times. 
naftemporiki.gr

«Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Γι' αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Αλλά, θα πρέπει να κάνουμε σαφές για μία ακόμη φορά ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters σε δημοσιογράφους ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου στα μεταρρυθμιστικά σχέδια της Ελλάδας. 
kathimerini.gr 

Πάνω από 170.000 πολίτες υπέβαλαν αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην εφορία, έως σήμερα, ενώ το ποσό που έχει μπει σε ρύθμιση ξεπερνά το 1 δισ. και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί περίπου 50 εκατ. ευρώ. 
ethnos.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νεπάλ. Ακόμη υψηλότερα ανεβαίνει ο απολογισμός της καταστροφής στο Νεπάλ όσο ανασύρονται σοροί από τα ερείπια μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών: Οι νεκροί πλέον βρίσκονται στους 3.218 τουλάχιστον, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Διεθνής κινητοποίηση για βοήθεια.
tovima.gr 


3 εκατομμύρια ευρώ θα στείλει σε βοήθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Νεπάλ. Οι ανάγκες μετά τον σεισμό των 7.8 Pίχτερ είναι τεράστιες και αυτό που χρειάζεται περισσότερο η χώρα αυτή την στιγμή είναι ομάδες εντοπισμού και διάσωσης, ιατρικές ομάδες, μία σειρά από είδη πρώτης ανάγκης αλλά και τεχνική βοήθεια για τις ανάγκες στις τηλεπικοινωνίες. 
kathimerini.gr 

Θρίαμβος του Μουσταφά Ακιντζί στις χθεσινές «εκλογές» για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στην Κύπρο. Ο Μουσταφά Ακιντζί επικράτησε με διαφορά πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες του Ντερβίς Έρογλου.
Περισσότερα στο: Νέος ηγέτης των Τ/κ ο Μουσταφά Ακιντζί

Πακιστάν: 44 νεκροί και 400 τραυματίες από καταρρακτώδεις βροχές. Η καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε «μίνι κυκλώνας», ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής στο Βόρειο τμήμα της χώρας. 
tovima.gr 

Συντριπτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η επανεκλογή του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στην προεδρία του Καζακστάν στις κάλπες που στήθηκαν. Ο πρόεδρος, που κυβερνά αδιάλειπτα από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και έπειτα, απέσπασε το 97,7% των ψήφων, και μάλιστα με ρεκόρ εκλογικής συμμετοχής. Το 95% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στα εκλογικά τμήματα.
tovima.gr 


Χρηματιστήριο Αθήνας: Ανοδικό ξέσπασμα σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 794,84 μονάδες αυξημένος κατά 4,37%. Σημαντικά μεγαλύτερη ήταν η άνοδος των τραπεζών ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε κατά +9,34%. Αποκλιμάκωση είχαμε και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το 3ετές διαμορφώθηκε στο 23,49%, το 5ετές στο 16,54% και στο 10ετές στο 11,80%. Και όλα αυτά στον απόηχο των ελπίδων που δημιούργησε η είδηση για την αλλαγή των προσώπων στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου