24 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 24.4.2015

(upd) Για έντονα αρνητικό κλίμα σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη κατά το σημερινό Eurogroup κάνει λόγο το Bloomberg. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είπαν ότι οι χειρισμοί του Βαρουφάκη κατά τις διαπραγματεύσεις είναι ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ως τζογαδόρο και ερασιτέχνη καθώς και ότι χάνει χρόνο», γράφει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις πηγές που πήραν μέρος στη συνεδρίαση. 
ethnos.gr
 
Το βαρύ κλίμα στο σημερινό Eurogroup είχαν προετοιμάσει οι ειρωνικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων, λίγο πριν την συνεδρίαση. «Πηγαίνετε να δείτε την όμορφη Ρίγα γιατί ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει σήμερα», φέρεται να είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος. 
ethnos.gr 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, προχώρησε στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με τους δανειστές, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει "μία σαφής ένδειξη ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων παρουσιάζει σύγκλιση τις τελευταίες εβδομάδες". 
ethnos.gr 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε μετά το Eurogroup στην Ρίγα Λετονίας ότι δεν θα υπάρξει 3ο πρόγραμμα τον Ιούνιο αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος και ξεκαθάρισε ότι χωρίς ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση υποδόσης. 
kathimerini.gr 

Στη Σύνοδο των αρχηγών των κρατών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να ανασχέσουν τη ροή μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές ακτές και να μοιράσουν με πιο δίκαιο τρόπο την υποδοχή των προσφύγων μεταξύ των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών κρατών, αποφασίσθηκε ο τριπλασιασμός των πόρων που διατίθενται στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης «Τρίτων» και «Ποσειδών» της Frontex.
kathimerini.gr 

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1.732 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο τρίμηνο του 2015, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.541 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 119 εκατ. ευρώ. Πάντως τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 748 εκατ. ευρώ ή κατά 7,4% έναντι του στόχου.
naftemporiki.gr 

Μετωπική σύγκρουση Λαφαζάνη – Λοβέρδου στη Βουλή με αφορμή τα ενεργειακά. 
Λαφαζάνης: «Τελείτε σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Βεβαίως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο...».
Λοβέρδος: «Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή...», ενώ τον αποκάλεσε "οπαδό της πτώχευσης και εκείνον που υπερασπίζεται τη ρήξη". 

tovima.gr 

Ανέβηκαν οι τόνοι και σήμερα στη Βουλή: «Αν θεωρείτε πως έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μια μειοψηφία του λαού αλλά σε μια πλειοψηφία των μέσων διαπλοκής είστε γελασμένοι» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τη στιγμή που καθόταν στη θέση του, νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά είπε: «Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε μ@λ@κ@»!.
Δείτε το βίντεο: Νίκος Βούτσης στη Βουλή: «Ξέρω εγώ να χτυπάω, ρε μ@λ@κ@» (video) 

Χρηματιστήριο Αθήνας: Άνοδο και σήμερα κατά 3,39% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 761,56 μονάδες. Μεγαλύτερη ήταν η άνοδος των τραπεζών ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε κατά +8,09%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου