15 Απριλίου 2015

Επίθεση από ακτιβίστρια με κονφετί στον Μάριο Ντράγκι

Διακόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν νεαρή γυναίκα πήδηξε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ». Η νεαρή «έλουσε» τον επικεφαλής της ΕΚΤ με χαρτιά και κάτι που έμοιαζε με κομφετί.

Πρόκειται για 21χρονη ακτιβίστρια από το Αμβούργο. Στο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η νεαρή, που φώναζε στα αγγλικά «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ», ήταν γραμμένο το ίδιο σύνθημα με διαφορετική την ορθογραφία της λέξης δικτατορία (που παραπέμπει αλλού...): «End ECB Dick-tatorship». Στο μεταξύ η φεμινιστική ακτιβιστική ομάδα FEMEN ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. 


Στις εικόνες φαίνεται η διαδηλώτρια να σκαρφαλώνει στο τραπέζι μπροστά στον εμβρόντητο Ντράγκι, χαρτιά να ανεμίζουν στον αέρα και η ίδια να μεταφέρεται στη συνέχεια εκτός της αίθουσας σηκωτή...

Όσο για τη συνέντευξη τύπου:
Σχετικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μεταξύ άλλων είπε: «Δεν θέλω ούτε καν να διανοηθώ το ενδεχόμενο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» δήλωσε. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες όσο αυτές είναι φερέγγυες, είπε. «Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA (Emergency Liquidity Assistance)», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ο Ντράγκι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται. «Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες, περιλαμβανομένων των ερευνών συγκυρίας έως τον Μάρτιο, υποδηλώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης απέκτησε περαιτέρω δυναμική στο τέλος του 2014. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, αναμένουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη σταδιακά θα διευρύνεται και θα ενισχύεται», τόνισε. 

Πηγές: www.tovima.gr και www.tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου