23 Απριλίου 2015

Bloomberg: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, όχι η Ελλάδα από το ευρώ

Οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση εντείνονται. Έτσι σε ανάλυση που δημοσιεύει ο ιστότοπος του πρακτορείου Bloomberg προτείνονται πρόωρες εκλογές οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία κυβέρνηση που να μπορεί να είναι «πιο λογική» στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν μια λύση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τονίζεται.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του Λέονιντ Μπερσίντσκι, το οποίο τιτλοφορείται «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση και όχι η Ελλάδα από το ευρώ», σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν θα «χαθεί» από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη σε περίπτωση που αργήσει την καταβολή κάποιων δόσεων προς τους πιστωτές της, με την προϋπόθεση ότι θα έχει επέλθει μια κυβερνητική αλλαγή.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πολιτική απόφαση και οι πιστωτές της χώρας θα μπορούσαν να της δώσουν μια μικρή χαλάρωση, εάν εκείνη τους παρείχε έναν πιο «ενήλικο», καθώς και λιγότερο απελπιστικά αδέξιο και με άγνοια της πραγματικότητας εταίρο προς συζήτηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζεται στην ανάλυση του Bloomberg.

Πηγή: www.naftemporiki.gr 22.04.2015
Bloomberg: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, όχι η Ελλάδα από το ευρώ

1 σχόλιο: