17 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.4.2015

(upd) Με την επέμβαση της Αστυνομίας έληξε το πρωί της Παρασκευής, μετά απο 19 μέρες, η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση 14 αντιεξουσιαστές, επτά άνδρες και επτά γυναίκες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.
Η επιχείρηση άρχισε λίγο μετά τις έξι το πρωί. Αρχικά η Αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο αλλά εκείνοι αρνήθηκαν και με εντολή του εισαγγελέα οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. 
kathimerini.gr 

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ επιστρέφει νικητής από τη Βαρκελώνη, κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 76-63 και ισοφαρίζοντας (1-1) στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού: Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης. Τα δεκάλεπτα: 10-15, 15-20, 20-21, 18-20. 

Εγκάρδια συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που διήρκεσε περίπου 12 λεπτά πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση για την Εθνική Ανεξαρτησία στο Λευκό Οίκο. 
tovima.gr  

Σε «καραντίνα» οι θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι Κεντρικές Τράπεζες Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Κύπρου, Σκοπίων αλλά και της Τουρκίας σε συνεννόηση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εποπτείας της ΕΚΤ υποχρέωσαν τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που λειτουργούν στις χώρες της περιοχής να μηδενίσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό κίνδυνο (ομόλογα, έντοκα του Δημοσίου, καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, δανειοδοτήσεις κ.λπ.), προκειμένου να τις «στεγανοποιήσουν» και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Ε.Ε. δεν οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.
kathimerini.gr 

Μεγάλη πτώση 3% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα Παρασκευή με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 729,81 μονάδες. Μεγαλύτερη η πτώση των τραπεζών με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 5,46%. Οι σωρευτικές απώλειες των τραπεζών στο σύνολο της εβδομάδας (4 εργάσιμες ημέρες) έφτασαν το 20%. 

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί και δύο ώρες αργότερα με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Το απόγευμα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
tanea.gr 

Reuters: Η Τράπεζα Πειραιώς θα απορροφήσει το υγιές κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας, δήλωσαν δύο τραπεζικές πηγές στο Reuters την Παρασκευή. Το deal έχει κλείσει. Η Πανελλήνια είναι μια μικρή τράπεζα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν συνεταιριστικές τράπεζες καθώς και η γερμανική DZ Bank. H Πανελλήνια Τράπεζα δεν κατάφερε να καλύψει κεφαλαιακό έλλειμα 170 εκατ. ευρώ περίπου.
capital.gr 


Barclays: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 25-30 δισ. ευρώ. Η πιθανότητα Grexit είναι υψηλότερη από ποτέ, όμως δεν είναι το βασικό σενάριο. Συνέχιση της ύφεσης το α' εξάμηνο του 2015 βλέπει η Barclays. 
euro2day.gr 

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε στις 5:05 το πρωί της Παρασκευής μετά το σεισμό των 6,1 βαθμών που έγινε χθες στις 21:07 ανατολικά της Κρήτης. Το επίκεντρό του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου. Τόσο από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών όσο και από τις μετασεισμικές δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Κρήτη. 
tovima.gr 

Το περιοδικό «Time» επέλεξε τις 100 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που θεωρείται ότι ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή (θετική ή αρνητική), ανάμεσά τους και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (στην κατηγορία ηγέτες). Το κείμενο που συνοδεύει κάθε πρόσωπο έχει συνταχθεί από μια εξίσου σημαντική προσωπικότητα. Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα το υπογράφει ο ηγέτης του αριστερού ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας (το σχετικό κείμενο στο: Alexis Tsipras: Greece’s rising star ).






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου