28 Απριλίου 2015

Ο γερμανικός τύπος με αφορμή τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα

Εκτενείς είναι οι αναφορές στο γερμανικό τύπο για τον Αλέξη Τσίπρα και τις επόμενες κινήσεις του με αφορμή χθεσινή συνέντευξή του, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Iδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αλλά και στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα η Handelsblatt έχει τίτλο: «Ο Τσίπρας σκέφτεται ένα δημοψήφισμα», προσθέτοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές.

Η εφημερίδα Die Zeit σημειώνει ότι κ. Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών και εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της Αθήνας.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνει σε σχετικό άρθρο της ότι «Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα για το πρόγραμμα λιτότητας».

Η Βild, από την πλευρά της, έχει υιοθετήσει ως τίτλο μια από τις ατάκες του έλληνα πρωθυπουργού: «Η πολιτική της Μέρκελ έναντι της Ελλάδας έχει αποτύχει». Σύμφωνα με την Bild ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην καγκελάριο λέγοντας ότι «η Μέρκελ είναι πολιτικά αποδυναμωμένη, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι η πολιτική των τελευταίων χρόνων έναντι της Ελλάδας δεν λειτούργησε». Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του θύμα καθώς και ότι τυγχάνει άδικης μεταχείρισης από το Eurogroup και την ΕΚΤ, γράφει επίσης η Bild σχολιάζοντας: «Στη συνέντευξη αυτή ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερα. Η μαχητική του διάθεση δεν υπάρχει πια, η εμφάνισή του δεν είναι έξυπνη. Κατά διαστήματα ο Τσίπρας έδειχνε κουρασμένος, συγχυσμένος και οργισμένος. Προφανώς καταβεβλημένος από τις τελευταίες εβδομάδες».

Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δεσμεύτηκε ακόμη μια φορά για την πολυαναμενόμενη και πολλάκις υποσχεθείσα λίστα των μεταρρυθμίσεων. Διαπραγματευτικοί κύκλοι των Βρυξελλών, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, υποστηρίζουν ότι στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστούν οι νέες προτάσεις στο EuroWorking Group. «Ο Τσίπρας γνωρίζει το διακύβευμα», σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Πηγή: Deutsche Welle 
Περισσότερα στο: http://dw.de/p/1FFxA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου