1 Απριλίου 2015

Η μέρα ενός μέσου Έλληνα πολίτη!

Πρωταπριλιά! Ένα κείμενο με (πικρό) χιούμορ, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb), του σκιτσογράφου Κώστα Κουφογιώργου, ειδικά για την σημερινή ημέρα. Διαβάστε το στη συνέχεια:    

Η μέρα ενός μέσου Έλληνα πολίτη. 
του Κώστα Κουφογιώργου

Άφησε το υβριδικό αμάξι στο σπίτι.Το είχε παρκάρει εκεί που επιτρεπόταν και προσεκτικά χωρίς να κλείνει την ράμπα των αναπήρων. Πήρε το ποδήλατο του να πάει στο κέντρο. Στον δρόμο πέρασε από το κέντρο προστασίας αδέσποτων που είχε φτιάξει μαζί με άλλους εθελοντές στην γειτονιά του. Ο ποδηλατόδρομος ήταν γεμάτος, ωραία μέρα σήμερα, αλλά έφτασε στην δημόσια υπηρεσία σύντομα. Η ουρά ήταν μικρή και περίμεναν όλοι σε απόσταση από το γκισέ. Σε λίγο ήρθε η σειρά του. Ο υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν χρειαζόταν να έρθει. Η υπηρεσία αυτή γινόταν και μέσω διαδικτύου. Όση ώρα περίμενε στο γκισέ οι υπάλληλοι μιλούσαν μεταξύ τους για έναν συνάδελφο τους που απολύθηκε γιατί “τα έπιανε”. Ο πολίτης αναρωτήθηκε που στην ευχή θυμήθηκαν το φακελλάκι.

Γυρίζοντας στην δουλειά, χαιρέτησε τον Αστυνομικό της γειτονιάς, τον ήξερε από τότε που ο πατέρας του ήρθε μετανάστης από μιά χώρα των Βαλκανίων. Στάθηκε στην στάση του λεωφορείου και διάβαζε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του. Πρώτο νέο ήταν η διάκριση νέων ελληνων επιστημόνων και η εφαρμογή των μελετών τους στην χώρα. Το λεωφορείο ήρθε σύντομα, χαμογέλασε γιατί είδε ότι είναι από τα καινούργια, αυτά που κατασκευαζόταν στην Ελλάδα. Έβαλε το πτυσσόμενο ποδήλατο στην ειδική θέση και κάθησε. Κοιτούσε τον κοστουμαρισμένο τύπο που κάτι του θύμιζε. ”Ρε συ, αυτός είναι ο τάδε, ο βουλευτής... για δες τον, έπιασε κουβέντα με τους επιβάτες...μη χάσουν ευκαιρία οι πολιτικοί “. 

Το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι λίγο καθυστερημένα. Σήμερα είχε ντέρμπι στο ποδόσφαιρο και κάθησε να χαζέψει τους οπαδούς των αντίθετων ομάδων να πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο. Όταν έφτασε σπίτι τηλεφωνήθηκε με τον γιό του για να ακούσει τις εμπειρίες από την νέα του δουλειά. Είχε τελειώσει το δημόσιο τεχνικό Λύκειο και μόλις είχε πιάσει δουλειά σε εργοστάσιο στην Βόρεια Ελλάδα. Πέρασε η ώρα... Έκλεισε την τηλεόραση και άνοιξε ένα βιβλίο. Από το παράθυρο έβλεπε δύο αναπαλαιωμένα σπίτια και ένα αιωνόβιο δέντρο που δεν καταστράφηκαν για να γίνουν πολυκατοικίες και υπόγεια γκαράζ.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ 


Περισσότερα για τον Κώστα Κουφογιώργο στο:
www.koufogiorgos.de 
Το σκίτσο είναι του ιδίου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου