12 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.7.2015

(upd) Ξανάρχισε η Σύνοδος Κορυφής που είχε διακοπεί για διαβουλεύσεις, ενώ ολοκληρώθηκε και η συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρα, Τούσκ παρουσία του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. 
kathimerini.gr

Το σημείωμα του Eurogroup στο οποίο αποτυπώνονται οι ελληνικές δεσμεύσεις και τα σημεία απόκλισης με τους δανειστές φέρνει στο φως η «Καθημερινή». Το σημείωμα έθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπόψη των ηγετών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής.
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Το σημείωμα του Eurogroup: Δεσμεύσεις και σημεία απόκλισης 

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:00 η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες, παραπέμποντας έτσι τα πάντα στη Σύνοδο Κορυφής. “Σημειώθηκε πρόοδος αλλά κάποια μεγάλα θέματα παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ 
avgi.gr

Ακυρώνεται η σημερινή Σύνοδος Κορυφής όλων των κρατών μελών της ΕΕ, σήμερα θα γίνει μόνο Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης. Σήμερα στις 11 (ώρα Βρυξελλών, 12 ώρα Ελλάδος) ξεκινάει και πάλι η συνεδρίαση του Eurogroup. O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε νωρίτερα τη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής των «28», τουλάχιστον για σήμερα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «έτοιμος για μια έντιμη συμφωνία», καθώς προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
kathimerini.gr 

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Τ. Λιου ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλες οι πλευρές. Και η Ελλάδα έχει αποδείξει, συνέχισε, ότι το θέλει. Μια συμφωνία για να είναι βιώσιμη, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, πρέπει να σέβεται στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό και τα όσα έχει περάσει τα τελευταία 5 χρόνια. 
avgi.gr 

Οκτώ ώρες διήρκεσε χθες Σάββατο το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ να πιέζουν τον Ευκ.Τσακαλώτο για περισσότερα μέτρα και απτές αποδείξεις αποφασιστικότητας. Ξαφνική εμπλοκή στη συνέχιση των διαδικασιών δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο φινλανδός υπουργός είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει μόνον Grexit. Αίσθηση και από την αποκάλυψη γερμανικού σχεδίου για Grexit 5 ετών.  
tovima.gr 

Θέμα αξιοπιστίας έθεσαν κάποιες χώρες στο χθεσινό Eurogroup παρά την θετική εισήγηση των θεσμών, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, στο σχόλιό τους για τις χθεσινές διεργασίες, τονίζοντας ότι οι λόγοι δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα. 
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Όταν υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης

Οι εταίροι απαιτούν την κατάθεση και ψήφιση έξι νομοσχεδίων για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστία μας και συγκεκριμένα: για το νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση των μονοπωλίων και το «πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο. 
tovima.gr 

Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν: "Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες" δήλωσε στην Καθημερινή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου