11 Ιουλίου 2015

Όταν υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης

Σε κλίμα δυσπιστίας πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, σήμερα Σάββατο, το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Και δυστυχώς ένας παράγοντας που δεν εκτιμήθηκε τόσο όσο θα έπρεπε από την ελληνική πλευρά είναι το σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι της Ελληνικής κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικές είναι κάποιες δηλώσεις υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης κατά την προσέλευσή τους στο σημερινό Eurogroup:

Γερούν Ντάισελμπλουμ (Πρόεδρος του Eurogroup): "Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης. Δεν ξέρουμε αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει αυτά που προτείνει".

Μισέλ Σαπέν (υπουργός Οικονομικών Γαλλίας): "Πρέπει ο Τσίπρας να πείσει και τους υπόλοιπους ομολόγους μου ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη".

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (υπουργός Οικονομικών Γερμανίας): "Θα πούμε στους Έλληνες συναδέλφους ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μας δώσουν τις προτάσεις τους κι εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη που πρέπει να τους έχουμε".

Πιέρ Γκραμένια (υπουργός Οικονομικών Λουξεμβούργου): Θα πρέπει να δούμε πια είναι η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να ενισχυθεί.

Δυστυχώς η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης έχει πλέον σοβαρά κλονιστεί. Και όπως συνηθίζουμε να λέμε: "η αξιοπιστία στην πολιτική δύσκολα χτίζεται και εύκολα γκρεμίζεται", ή κάπως διαφορετικά: "η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα, χάνεται όμως πολύ εύκολα". 

Σημείωση: Οι δηλώσεις από την kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Και σήμερα Κυριακή τα ίδια: Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, προσερχόμενος στο Eurogroup δηλώνει: "Βασικό πρόβημα το έλλειμμα εμπιστοσύνης.Θελω να δω η ελληνική κυβέρνηση να περάσει νομοθεσία αυριο στην Βουλή" Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή