4 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.8.2015

Οι διαπραγματεύσεις για το σχήμα και τις αρμοδιότητες του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κρίνουν το εάν τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος για συμφωνία μέχρι τη 18η Αυγούστου.
Τα θέματα αυτά θα ανοίξουν σήμερα στις συναντήσεις των θεσμών με την κυβέρνηση.
kathimerini.gr 


Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Αντικείμενο της νέας συνάντησης, έπειτα από εκείνη της περασμένης Παρασκευής στο Χίλτον, θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ. 
tovima.gr

«Πιστεύω ότι αν τα δύο μέρη τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής μέχρι τις 18 Αυγούστου θα έχουμε συμφωνία», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

kathimerini.gr 

Την εντονότατη διαμαρτυρία της για όσα δηλώνουν δημοσίως και αφορούν το πρόσωπο και τις πρωτοβουλίες της οι υπουργοί Οικονομικών Δ. Μάρδας και Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης, εκφράζει μέσω επιστολής της προς τον πρωθυπουργό η Πρόεδρος της Βουλής. Τέλος, η κα Κωνσταντοπούλου ζητεί από τον πρωθυπουργό να προσδιορίσει ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, του προκαταρκτικού Πορίσματος της επιτροπής την οποία η ίδια είχε συγκροτήσει, για τον λογιστικό Ελεγχο του Δημοσίου Χρέους. 
kathimerini.gr 

Ευθεία πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το μνημόνιο απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Real.gr, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να το ψηφίσει. 

Την αναζήτηση ευθυνών «σε όλα τα επίπεδα» για τη χθεσινή (Δευτέρα) κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών προαναγγέλλει η ΝΔ δια του συντονιστή οικονομικών υποθέσεων της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Σταϊκούρα. Απαράδεκτο η ΝΔ να επενδύει στην εικόνα του Χρηματιστηρίου. "Οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας" αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών.
skai.gr
Σχετική ανάρτηση: Κραχ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα Δευτέρα 


Χρηματιστήριο Αθήνας: Στο -30% για δεύτερη συνεχή ημέρα οι Τράπεζες. Παρά τη θετική αντίδραση των υπόλοιπων κλάδων, μετά τη χθεσινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, οι Τράπεζες και σήμερα, στη δεύτερη συνεδρίαση υπό το καθεστώς των capital controls, υπέστησαν τρομακτικές απώλειες της τάξης του 29,26%. Όμως η διαφοροποίηση αρκετών blue chips και η ικανοποιητική άνοδος που παρουσίασαν, εξισορρόπησε την κατάσταση με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου να κλείσει με μικρή πτώση (-1,22%) στις 659,94 μονάδες που είναι και νέο χαμηλό έτους. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου