3 Αυγούστου 2015

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ η Εθνική Εφήβων

Η Εθνική Εφήβων ύστερα από εκπληκτική ανατροπή και συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα, κατάφερε χθες το βράδυ να επικρατήσει της Τουρκίας με 64-61 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου.
Η εθνική μας ομάδα «κυνηγούσε» στο σκορ Τουρκία που ήταν μπροστά για 36 λεπτά. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη κατάφερε να την προσπεράσει, με τρίποντο του Μιλεντίγεβιτς (57-54), και με 7 πόντους διαφορά να κατακτήσει τη νίκη και το πρωτάθλημα, έπειτα από 7 χρόνια!

Λίγα λόγια για τον αγώνα:
Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι παίζοντας πιεστική άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους για την Εθνική και χτυπώντας με έξυπνες επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν. Ελλάδα-Τουρκία 12-19 στο 10΄.
Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι Τούρκοι κυριάρχησαν. Τα χαμένα ριμπάουντ, τα χαμηλά ποσοστά στην ελληνική επίθεση και η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους Τούρκους, έδωσαν ξανά τον πλήρη έλεγχο στον αντίπαλο. Ελλάδα-Τουρκία 25-37 στο 20΄.
Η Εθνική είχε δύο πρόσωπα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γρήγορες και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση δημιούργησαν ένα σερί 10-0 για τη «γαλανόλευκη» μετατρέποντας το 25-39 (22') σε 35-39 (25'). Το «come back» της ΕΘνικής δεν είχε διάρκεια, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι που πίεσαν στην άμυνα να απαντήσουν με ένα δικό τους σερί 7-0. Ελλάδα-Τουρκία 41-48 στο 30΄.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μίλησε η ελληνική ψυχή! Τα απανωτά τρίποντα από τον Σκουλίδα, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Μιλεντίγεβιτς έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού, μάλιστα το τελευταίο έμελλε να είναι αυτό που έδωσε το προβάδισμα (57-54) για πρώτη φορά στην ελληνική ομάδα στο 36'. Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και η Εθνική δεν μπορούσε πια να χάσει. Ελλάδα-Τουρκία 64-61 τελικό σκορ και η Εθνική Εφήβων στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Πηγή: Στοιχεία από www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου