29 Νοεμβρίου 2017

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη κατά Παππά και Τζανακόπουλου

Εξωδικό κατά των Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Ιωάννη Φιλιππάκη και Νικόλα Βουλέλη κατέθεσε χθες η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Μητσοτάκη, με αφορμή υπαινιγμούς που διέρρευσε με non paper το Μέγαρο Μαξίμου ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η κα Μητσοτάκη κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «βιασµό και κακοποίηση της αλήθειας για µία ακόµη φορά», προσθέτοντας:

«Τελικά ο κρουνός των στοχευµένων ψευδών εναντίον µου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσηµη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δηµόσια µε τον σύζυγο µου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρµοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όµως -ποτέ - να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είµαστε όλοι ίδιοι».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο εξώδικό η κα Μητσοτάκη: 
Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ανακοίνωση των "κυβερνητικών πηγών", καθώς και δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Σπυράκη. Ειδικότερα: 

Δ. Τζανακόπουλος: Ποια η σχέση Μητσοτάκη - Σφακιανάκη;

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως κατήγορος και για άλλη μια φορά κατέληξε κατηγορούμενος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε, «χθες αποδείχτηκε, ότι η επιχειρηματολογία της ΝΔ είχε βασιστεί στις πληροφορίες που διοχέτευε στις ελληνικές αρχές ένας επίδοξος μεσάζοντας, ο μοναδικός μεσάζοντας σε αυτή την υπόθεση, ο κύριος Γιάννης Σφακιανάκης. Και όχι φυσικά η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση». Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Αυτό είναι και το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο κατά τη χθεσινή συζήτηση».

Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν για σκευωρία την ΝΔ 

Για σκευωρία κατηγορούν κυβερνητικές πηγές την ΝΔ μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καθώς, όπως τονίζουν, κατέρρευσε με πάταγο η ενορχηστρωμένη σκευωρία της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Επαναλαμβάνουν ότι το βασικό ερώτημα, το οποίο έμεινε αναπάντητο από τη χθεσινή συζήτηση, είναι: "Ποια είναι η σχέση του επίδοξου μεσάζοντα, κ. Σφακιανάκη, που στο όνομα των δικών του πιέσεων έγινε όλη αυτή η φασαρία, με την ΝΔ και ειδικότερα με τον αρχηγό της και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του;" 

Νέα Δημοκρατία: Οι κ. Καμμένος και Τσίπρας θα λογοδοτήσουν

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ποιοι πήγαν να πάρουν μίζες» ανέφερε η
 εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κυρία Σπυράκη, που διέψευσε εκ νέου τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για τις υποτιθέμενες σχέσεις Σφακιανάκη με την Νεα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για άθλιους συκοφάντες. «Η κυρία Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη και ήδη κινείται νομικά εναντίον των άθλιων συκοφαντών και των φερέφωνων του Μαξίμου», ανέφερε η κυρία Σπυράκη,

Πηγές: Στοιχεία από 
kathimerini.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου