15 Νοεμβρίου 2017

Μια Lamborghini για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε την Τετάρτη ένα «supercar» με την μορφή μίας λευκής και κίτρινης Lamborghini. Λευκό και κίτρινο είναι τα χρώματα της σημαίας του παπικού κράτους. 'Ομως στην προκειμένη περίπτωση ο Πάπας δεν πρόκειται να οδηγήσει στους κατάφυτους δρόμους του Βατικανού την Lamborghini. Θα δημοπρατηθεί και οι εισπράξεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Lamborghini Huracan που 
κοστίζει περισσότερα από 200,000 δολάρια και δώρισε στον Πάπα η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini, παρελήφθη από τον ίδιο τον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έξω από την κατοικία του Σάντα Μάρτα στο Βατικανό και θα τεθεί σε δημοπρασία από την Sotheby’s. 


Όπως δήλωσε το Βατικανό, όλα τα χρήματα θα διατεθούν σε έργα που θα βοηθήσουν τους χριστιανούς της περιοχής Nineveh Plains στο Ιράκ να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους που καταστράφηκαν από μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Θα διατεθούν, επίσης, χρήματα και σε γυναίκες θύματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής πορνείας καθώς και σε δυο ομάδες Ιταλών, που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στην κεντρική Αφρική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απαρνήθηκε τις παπικές λιμουζίνες που χρησιμοποιούνταν από τους προκατόχους του για χάρη ενός απλού μπλε Ford Focus.

Πηγές: kathimerini.gr, naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου