17 Νοεμβρίου 2017

Η εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε έναν από τους, θεωρητικά όπως αποδείχτηκε, καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Πρωτεύουσας, σε εκείνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εισέβαλε σήμερα ο Ρουβίκωνας, κάτι που επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Περίπου 20 άτομα βγήκαν τρέχοντας
από τον παρακείμενο σταθμό του Μετρό και με τον ίδιο τρόπο πέρασαν την εξωτερική πύλη του Πενταγώνου καθώς οι ολιγάριθμοι φρουροί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κινήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, πετώντας φειγ βολάν, και έφθασαν μέχρι και τις μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο ΓΕΕΘΑ και το Γραφείο του Υπουργού (σ.σ. ο Π. Καμμένος βρίσκεται στο εξωτερικό) πριν οι άνδρες φύλαξης του Πενταγώνου τους βγάλουν εκτός των ορίων του στρατοπέδου.

Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».

Ένορκη διοικητική εξέταση, στον απόηχο της «εισβολής» του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών, διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Έκαμε το καθήκον του! 



Αντιδράσεις των κομμάτων

Νέα Δημοκρατία: Η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

Ποτάμι: Άντε και στο Μαξίμου. «Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τη χώρα. «Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!» σχολιάζει, μεταξύ άλλων η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr, tovima.gr. Φωτογραφία από armyvoice.gr

1 σχόλιο:

  1. Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΘΑ, ανέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής την Δευτέρα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σοβαρό θέμα την εν λόγω ενέργεια. «Δεν έπρεπε να μπει (η ομάδα) ούτε και να βγει» είπε και κατήγγειλε ότι «κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον 3ο όροφο του ΥΠΕΘΑ και από την πρώτη στιγμή "τράβαγε" βίντεο και φωτογραφίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή