28 Αυγούστου 2013

85.000 προσλήψεις στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά

Ακόμα και τις 85.000 μπορεί να φτάνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο ίδιος περιέγραψε μια δραματική εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονταν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κ. Γρηγοράκος είπε πως το 90% όσων έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ από το 1993 και μετά, τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους δεν τον έκανε το ΑΣΕΠ αλλά οι φορείς που πραγματοποιούσαν και τις προσλήψεις. Ανέφερε μάλιστα πως στους φακέλους των δικαιολογητικών έμπαιναν και έβγαιναν χαρτιά χωρίς έλεγχο. 


Την άμεση απομάκρυνση από το δημόσιο όσων εξαπάτησαν το κράτος με αυτούς τους τρόπους αλλά και την επιστροφή χρημάτων στην πολιτεία ζήτησαν βουλευτές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

"Όποιος έχει πλαστό πιστοποιητικό, πλαστό πτυχίο, πλαστό οτιδήποτε να απολυθεί άμεσα χωρίς κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο και μάλιστα να επιστρέψουν στο ακέραιο τα χρήματα που έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια", είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, είπε: "Όποια πιστοποιητικά χρησιμοποιήθηκαν και οδήγησαν στη διεκδίκηση θέσης και έδωσε το δικαίωμα επίπλαστα στον υπάλληλο να χρησιμοποιήσει τέτοιο πιστοποιητικό και να κατοχυρώσει θέση παίρνοντάς την από άλλον άνθρωπο είναι καταδικαστέο, είναι εγκληματικό και πρέπει να εξευρεθεί και να τιμωρηθεί".

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=31852850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου