16 Αυγούστου 2013

Το φωτογραφικό άλμπουμ της Μέρκελ

Φωτογραφίες της προσωπικής της ζωής, από την μικρή της ηλικία μέχρι σήμερα, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (www.angela-merkel.de) η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει τη μικρή Άγκελα με ξανθά σπαστά μαλλιά, να ποζάρει στο φακό δίπλα στο καροτσάκι με την κούκλα της. Σε κειμενάκι που ακολουθεί τη φωτογραφία, η Μέρκελ γράφει:
Γεννήθηκα στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Ο πατέρας μου ήταν θεολόγος και η μητέρα μου είχε σπουδές στα αγγλικά και τα Λατινικά. Μετακομίσαμε από το Αμβούργο στο Κβίτσοφ και αργότερα κοντά στο Τέμπλιν του Βραδενβούργου. Στο Τέμπλιν πέρασα πολύ όμορφα παιδιά χρόνια μαζί με τον αδελφό μου, Μάρκους και την Αδελφή μου Ιρένε...

Στη συνέχεια, η δεύτερη φωτογραφία που παρουσιάζει η Γερμανίδα Καγκελάριος την δείχνει στα φοιτητικά της χρόνια, στην Λειψία, όπου σπούδασε Φυσική. «Η φοιτητική μου ζωή ήταν για μένα μία ολοκληρωτικά νέα εμπειρία. Με νέες ευκαιρίες, αλλά και με περισσότερες ευθύνες. Μετά τις σπουδές μου δούλεψα σε εργαστήριο στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου και το 1986 πήρα το ντοκτορά μου στη Φυσική. Δούλεψα σκληρά, αλλά ήταν υπέροχα χρόνια», σημειώνει.

Στα χρόνια της επανένωσης της Γερμανίας

Η πρώτη της ορκωμοσία στην Καγκελαρία

Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζεται με τον σύζυγό της, Γιόαχιμ Ζάουερ. Οπως αναφέρει, ο πρώτος της γάμος δεν διήρκεσε πολύ. «Στο Βερολίνο γνώρισα τον νυν σύζυγό μου. Εκείνος έκανε έρευνες στη χημεία. Οταν είχαμε ελεύθερο χρόνο τον περνούσαμε συχνά στη φύση... Αγαπάμε και οι δύο την κλασική μουσική και ιδιαιτέρως την όπερα».

Στιγμιότυπο φωτογράφησης στη φύση το 2013

_____________
Πηγές:







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου