15 Αυγούστου 2013

Ανεπάρκεια και αδιαφορία στη Σαντορίνη

Κατακαλόκαιρο, σε έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό όπως η Σαντορίνη, στη βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, μόνο ένα blackout της ΔΕΗ μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Και την έκανε. Πυρκαγιά στις γεννήτριες της ΔΕΗ λένε, γιατί δεν προλάβαμε το κακό; Σίγουρα κάτι φταίει.

Ας δούμε ένα σχετικό, κύριο άρθρο, που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή":

Ανεπάρκεια και αδιαφορία

Ο τουρισμός δεν είναι παιχνίδι, αλλά ο ζωτικότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας τον εκμεταλλεύονται μόνο για δημόσιες σχέσεις, τίποτα παραπάνω. Από την κρίση που προκλήθηκε στη Σαντορίνη προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

Γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν είχαν κάνει συσκέψεις και προετοιμασίες για το ζήτημα της ασφαλούς και επαρκούς ηλεκτροδότησης των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας;

Γιατί κανείς κυβερνητικός παράγων δεν μετέβη στη Σαντορίνη για να συντονίσει τη διαχείριση της κρίσης;

Πού ήταν η αρμόδια υπουργός Τουρισμού η οποία, κατά τα άλλα, εξαντλείται σε επικοινωνιακές δραστηριότητες;

Οι μόνοι που ήταν εκεί για να αντιμετωπίσουν την κρίση ήταν οι τεχνίτες της ΔΕΗ, οι συνταξιούχοι της, που έδωσαν μάχη για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα παλιά μηχανήματα, οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού. Ολοι, δηλαδή, εκείνοι που γνωρίζουν να κάνουν το καθήκον τους σε αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστες αποδοχές.

________________
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_15/08/2013_514152






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζω: "Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της Σαντορίνης από το νέο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Στο νησί βρίσκεται ήδη με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ενώ αναμένεται και η άφιξη της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη"...
    Λίγοι "αρμόδιοι" ακόμα και το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή