18 Αυγούστου 2013

Βέβαιο το κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές, υποστηρίζει η Bild

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας έλαβε μήνυμα από το Βερολίνο να τηρήσει ηρεμία ως τις γερμανικές εκλογές. Μετά θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για κούρεμα χρέους. Υπό συζήτηση είναι, μεταξύ άλλων, διευκολύνσεις στους τόκους και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων», αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, καθώς και εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων.

Σε σχόλιό της η εφημερίδα αναφέρεται και στην έκφραση που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα η καγκελάριος, όταν ερωτάται σχετικώς με το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Δεν βλέπω νέο κούρεμα», επαναλαμβάνει η κυρία Μέρκελ.

«Δεν το βλέπουν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών. Όχι, ε; Δεν το βλέπετε; Μήπως κρύβεται το κούρεμα πίσω από την Ακρόπολη; μήπως φοράει καπέλο παραλλαγής; Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει "να δει" το κούρεμα χρέους.

» Βεβαίως γνωρίζουν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Βεβαίως φαντάζονται ότι πολλά γερμανικά δισεκατομμύρια έχουν προ πολλού χαθεί. Ποτέ όμως δεν θα μπορέσει κάποιος να τους αποδείξει ότι κι όμως, "είχαν δει" το επικείμενο χρέος. Αυτές οι λέξεις είναι τόσο μαλακές όσο το κερί κάτω από τον ελληνικό ήλιο».

________________
Πηγές: http://news.in.gr και http://www.ethnos.gr 17.08.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου