13 Αυγούστου 2013

Γεγονός το πρώτο deal με Κινέζους για ελληνικά ακίνητα

Τους πρώτους καρπούς "αποδίδει" ο νόμος 4146/2013 για χορήγηση άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητο αξίας μεγαλύτερης των 250 χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr, η πρώτη μεταβίβαση κατοικίας σε Κινέζο αποτελεί πραγματικότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον από ξένους για την εγχώρια κτηματαγορά μετουσιώνεται σε deals όταν δίνονται κίνητρα.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου και αφορά διώροφη μεζονέτα που βρίσκεται σε προάστιο της Ανατολικής Αττικής, πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το τίμημα διαμορφώθηκε στις 252 χιλιάδες ευρώ, με την αντικειμενική αξία του ακινήτου να ανέρχεται στις 160,2 χιλιάδες ευρώ.

Πωλητής της κατοικίας είναι η εταιρεία ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητα BuildUp και αγοραστής η κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας Jin Hong από το Πεκίνο. Η Hong δραστηριοποιείται στο real estate και η απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες τοποθετήσεις από την ίδια στην ελληνική αγορά.

Προς στιγμήν, πάντως, η Jin Hong θα καταθέσει αίτηση για την έκδοση τριών αδειών παραμονής για την ίδια και συγγενικά αυτής πρόσωπα. 

Η μεταβίβαση του ακινήτου έρχεται ως συνέχεια της αποκλειστικής συνεργασίας που είχε συνάψει, τέλη άνοιξης-αρχές καλοκαιριού, η BuildUp με την κινέζικη CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

__________________
Πηγή: http://www.capital.gr 13.08.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου