14 Αυγούστου 2013

Πως θα αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Twitter

Αισιόδοξα, σαφή, καλογραμμένα και πολλά, με περιεχόμενο που αξίζει να διαδοθεί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των μηνυμάτων των χρηστών που κερδίζουν τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter, διαπιστώνουν οι ερευνητές.

Όπως εξηγούν οι μελετητές του Georgia Institute of Technology, (που ανέλυσαν μισό εκατομμύριο tweet, από 507 χρήστες του Twitter επί 15 μήνες) οι χρήστες με τους περισσότερους followers γράφουν μηνύματα 140 χαρακτήρων που έχουν αισιόδοξο χαρακτήρα, αποπνέουν θετική σκέψη και εμπνέουν.

Καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που επιλέγει κανείς ποιους "θα ακολουθήσει", δηλαδή θα κάνει follow, είναι οι "χαλαροί συνεκτικοί δεσμοί" μεταξύ ακόλουθου και ακολουθούμενου. Στη σχέση αυτή οφείλεται και η διαπίστωση πως οι χρήστες κερδίζουν ακόλουθους όταν γράφουν λιγότερο για τον εαυτό τους. Αντί να περιαυτολογούν, οι αξιόπιστοι χρήστες με τους περισσότερους followers γράφουν μηνύματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για την πληροφορία που μεταφέρουν, καθώς η είδηση θεωρείται ως δημόσιο αγαθό που θα πρέπει να διαδίδεται και στην περίπτωση του Twitter, να επαναλαμβάνεται δια του RT (ReTweet). Σε κάθε RT φαίνεται το όνομα του χρήστη που είχε την πληροφορία και έτσι κερδίζει περισσότερους followers.

Ένα ακόμα από τα μυστικά της δημοτικότητας στο Twitter είναι η χρήση της γλώσσας, καθώς διαπιστώνεται πως όσο καλύτερα χρησιμοποιεί ο χρήστης την γλώσσα -ορθογραφία και συντακτικό-, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσει περισσότερους followers.

Επίσης, η μελέτη έδειξε πως η δημιουργία ενός "πλήρους προφίλ" σχετίζεται με την αύξηση των followers, αφού ο δυνητικός ακόλουθος γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για το πρόσωπο πίσω από τα tweet και μπορεί ενδεχομένως να κρίνει την αξιοπιστία όσων μεταφέρει.

Άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την απόφαση των χρηστών της υπηρεσίας να ακολουθήσουν κάποιον, είναι φυσικά το ίδιο το περιεχόμενο, τα θέματα για τα οποία γράφει κανείς στο Twitter και η σχέση που έχει με τα θέματα αυτά ο υποψήφιος follower.

Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν κάποια αξία μόνο στην περίπτωση που θέλετε να ικανοποιήσετε την μικρο-ματαιοδοξία σας για περισσότερους "ακόλουθους" 
στο twitter ή ακόμη και για περισσότερους "φίλους" στο facebook (με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις).

Τώρα, αν σας αρκούν οι πραγματικοί φίλοι και ακόλουθοι, αν σας αρκούν η χαρά και οι ομορφιές μόνο της πραγματικής ζωής, τότε απενεργοποιήστε και τα δυο και το twitter και το facebook. Απλά, είναι θέμα επιλογής.

____________
Πηγή: http://www.in.gr/


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου